Rösler anbefaler Moa til tyske klubber

Har fått flere henvendelser om VIFs toppscorer.

ETTERTRAKTET: Mohammed Abdellaoue er en ettertraktet mann etter sine tre mål (og tre assists) mot Start. Uwe Rösler bekrefter overfor Dagbladet at han har anbefalt landslagsspilleren til flere tyske klubber. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet.
ETTERTRAKTET: Mohammed Abdellaoue er en ettertraktet mann etter sine tre mål (og tre assists) mot Start. Uwe Rösler bekrefter overfor Dagbladet at han har anbefalt landslagsspilleren til flere tyske klubber. Foto: Hans A. Vedlog / Dagbladet.Vis mer

||| (Dagbladet): Etter gårsdagens praktkamp mot Start, har spekulasjonene om Mohammed Abdellaoues Vålerenga-fremtid igjen skutt fart.

Bildt og Zeit kobler 24-åringen til henholdsvis Hannover 96 og Hoffenheim. Daily Mail hevder at West Ham har sendt en henvendelse til Vålerenga, og at Hoffenheim allerede skal ha blitt enige med Vålerenga om en overgangssum.

Daily Express hevder at også Stoke skal være interessert i gårsdagens store mann på Ullevaal.

Abdellaoue var i 2008 invitert til prøvespill i Manchester United. Det takket både Abdellaoue og Vålerenga nei takk til.

Rösler kontaktet av tyske klubber Tidligere Viking- og Lillestrøm-trener, Uwe Rösler, har blitt kontaktet av tyske klubber som er interessert i den tidligere Skeid-spilleren.

- Et par tyske klubber har kontaktet meg om ham, ja. Det stemmer, sier Rösler til Dagbladet.

- Kan du si hvilke klubber det er snakk om?

- Jeg vil ikke si hvilke, det er konfidensielt. Men jeg har et godt forhold til noen tyske klubber og de har ringt og spurt meg om ham.

VIF-trener Martin Andresen sa i går at Moa kan gå hvis den riktige klubben kommer med et riktig tilbud. Rösler tror Abdellaoue ville gjort det bra i tysk fotball om han ble brukt riktig.

- Det spørs hvilken klubb han kommer til. Han har store individuelle ferdigheter og kan brukes i flere posisjoner. Hvis han blir brukt riktig tror jeg han vil gjøre det bra, sier Rösler.

- Vil passe tysk fotball Jørn Andersen er Vålerengas siste toppscorer i eliteseriesammenheng. Han kjenner tysk fotball inn og ut fra sin tid som spiller og trener i flere tyske klubber.

HAR ANBEFALT MOA: Uwe Rösler har anbefalt Abdellaoue til to tyske klubber. Det bekrefter han overfor Dagbladet. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet
HAR ANBEFALT MOA: Uwe Rösler har anbefalt Abdellaoue til to tyske klubber. Det bekrefter han overfor Dagbladet. Foto: Alf Ove Hansen / Dagbladet Vis mer

Han mener en må ta det avisene skriver med en klype salt.

- Avisene skriver så mye. Det er det som skjer i kulissene i klubbene som betyr noe, sier Andersen til Dagbladet.

Men om en overgang til tysk fotball skulle skje, tror Andersen Moa ville gjort det bra.

- Jeg har ikke sett ham veldig mye, så det er vanskelig å si. Hvis han er toppscorer i Norge og spiller så bra som jeg leser tror jeg absolutt han kan lykkes i Tyskland.

Også Andersen mener det avhenger av hvilken klubb Moa kommer til.

- Han er rask, teknisk god og avslutter godt. Hvis han kommer til riktig klubb og blir brukt riktig er det ingenting i veien for at han skulle lykkes.

Sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, har ikke besvart Dagbladets henvendelser i dag.

TROR MOA VIL LYKKES: Jørn Anderson tror Abdellaoue vil lykkes i tysk fotball, om han kommer til riktig klubb. Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
TROR MOA VIL LYKKES: Jørn Anderson tror Abdellaoue vil lykkes i tysk fotball, om han kommer til riktig klubb. Foto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer