Rösler endrer alltid på laget

Det blir rokeringer også i dag.

(Dagbladet.no): Liverpools Rafa Benitez har fått pepper de siste dagene, for å ikke bruke Fernando Torres i hver kamp. Spanjolen er kjent for å endre mye på laget fra kamp til kamp.

I mer hjemlige trakter har Vikings Uwe Rösler lagt seg på den samme linja.


Tyskeren har endret startoppstillingen til hver av de 21 kampene Viking har spilt denne sesongen.

- Det er bare i Norge folk tror det er negativt å forandre mye på laget, og det er på grunn av at norske klubber ikke er vant med å ha store tropper, sier Rösler til Rogalands Avis.

Skader og karantener har naturligvis også spilt en rolle, men Rösler sier roteringen er en bevisst taktikk.

- Vi har hatt en sentrallinje som vi har brukt hele sesongen. Hvis nøkkelspillerne våre er tilgjengelige, så spiller de. Og så har vi fire-fem spillere som spiller avhengig av form, og hvilken taktikk vi velger å bruke, sier Rösler.

Konkurranse

Han har 24 spillere i sin A-tropp, og sier det er viktig at alle føler de har en sjanse til å bidra.

ROTERER: Uwe Rösler har stilt med endret mannskap til hver eneste kamp i år. Her er det Alexander Ødegaard som er på vei inn. Foto: SCANPIX
ROTERER: Uwe Rösler har stilt med endret mannskap til hver eneste kamp i år. Her er det Alexander Ødegaard som er på vei inn. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi trenger sunn konkurranse, og jeg trenger å ha alle spillerne mine motiverte. Spillere som imponerer på reservelaget og på trening vil få sjansen på A-laget, sier Viking-treneren.

En bred stall er viktig i kampen om topplassene i serien, sier Rösler, som mener valgmulighetene og konkurransen i troppen er avgjørende.

- De lagene som ligger langt nede på tabellen har kun 12-13 etablerte spiller, mens resten er juniorer. Det er også grunnen til at de ligger der. Den perfekte balansen er å ha nesten 20 etablerte spillere, og noen få juniorer i tillegg, sier Rösler.

Endringer blir det også til dagens møte med Strømsgodset hjemme.

Jone Samuelsen må stå over med gule kort, og André Danielsen kommer inn. Men Ragnvald Soma spiller. Han er den eneste i Viking-troppen som har spilt samtlige kamper.

Rösler endrer alltid på laget
100 PROSENT: Ragvald Soma er den eneste som har spilt samtlige kamper for Viking denne sesongen.