Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rösler er en kylling

Uwe Rösler var den store forskjellen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt i går. Men Glimts stopperpar mener tyskeren er best på tjuvtriks.

Les også:

 • Odd-Molde 1-0: Scoret for pappa
 • Sogndal-Stabæk 2-1: Fikk kjeft og vant
 • Aalesund-Tromsø 2-3: Temmet av gubbene
 • Viking-Bryne 3-0: Ingen rop etter Benny

  ÅRÅSEN (Dagbladet): Glimt-stopper Cato Hansen var ikke nådig da han fikk spørsmål om matchvinner Rösler etter knokkelkampen i går.

  - Rösler er en kylling i duellene, og han bruker tjuvtriks i mangel på fysikk, sa Hansen.

  Stopperkollega Fredrik Kjølner nyanserer:

  - Rösler er en god fotballspiller, men han er utrolig flink til å kamuflere ting. Det kan virke som om terskelen for at dommeren blåser mot ham er høyere enn for andre, sier Kjølner.

  Lillestrøm- Bodø/Glimt

  1- 0 (0- 0). Åråsen

  Mål: 1- 0 Uwe Rösler (79).

  Dommer: Kjell Alseth,

  Stjørdals Blink.

  Gult kort: Johan Petter

  Winsnes, Lillestrøm.

  Tilskuere: 8008 tilskuere.

  Glimt-gutta utstrålte bitterhet i garderoben etter at Rösler satte inn seiersmålet elleve minutter før slutt.

  Dårlige tapere


  Og den sindige tyskeren lar seg faktisk småirritere når han får høre av Dagbladet hva Cato Hansen har sagt.

  - Glimt er bare dårlige tapere som heller bør begynne å sette fingeren på seg selv, sier Rösler.

  Og viser korrekt til kampfaktaen for å illustrere sitt poeng.

  - Jeg kan vel ikke bruke mange tjuvtriks når jeg verken får gult kort, eller faller bevisst en eneste gang de hopper på meg, og bare lager to-tre frispark, sier han.

  - Men du er jo en rutinert spiller med erfaring fra Premier League og Bundesliga. Du har fått litt tøffhet og rutine derfra?

  - Ja, men jeg spiller mitt spill på en fair måte. Men det de sier er bare et bevis på at de må lære seg å tape.

  Perfekt


  Under kampen var det flere verbale dueller mellom Cato Hansen og Uwe Rösler. For det ble mange frispark. Begge veier. Og tyskeren var involvert i det meste. På godt og vondt. For selv om han slet med etterslep av influensa, så var Rösler krigeren som reddet hjemmeseier i sesongpremieren.

  - Jeg spilte kanskje bare med 80 prosents styrke i dag. Jeg har vært syk de siste fire dagene, så jeg har en bit igjen til toppform.

  Likevel var han med sin utrettelige innsats mannen som gikk foran og til slutt fikk med seg LSK-gutta på krampeangrepet som ga seiersmålet. Det flotte angrepet var ikke innom en eneste norsk fot. Islendingene Gylfi Einarsson og Indridi «Indy» Sigurdsson kombinerte fikst på venstrekanten.

  - Innlegget fra «Indy» var perfekt. Det var det umulig å ikke score på, gliser han.

  Dermed fortsetter han scoringstrenden fra i fjor høst. Holder han seg skadefri, lukter det toppscorertittel på veteranen.

  - Målet er at laget skal bli blant de to- tre beste.

  - Men dine egne ambisjoner?

  - Jobben min er å score mål, men det viktigste er at Lillestrøm vinner. Det er en fantastisk klubb for meg å avslutte karrieren min i.

  Hard vinter


  Men alt er ikke rosenrødt. Rösler innrømmer at det har vært vanskelig å komme seg gjennom vinterpausen.

  - Uff, det er jo helt latterlig å trene i fire måneder. Det er altfor lenge, og jeg vet ikke om jeg orker å gjøre det en gang til, sier han.

  - Det har vært vanskelig for meg å holde motivasjonen skikkelig oppe. Nordmenn er vant til dette, men for meg er det uvant. Trener Arne Erlandsen har vært nødt til å sparke meg i ræva mange ganger i vinter.

  Tamme


  Erlandsen burde kanskje begynne å sparke flere på laget samme plass. LSK var baktunge og tamme i store deler av kampen.

  - Det gikk altfor sakte med oss, særlig før pause. Heldigvis greide vi å skru opp tempoet akkurat i den perioden vi scoret seiersmålet. Men vi har mye mer å gå på. Det viktigste i dag var å vinne og få de tre poengene mot Glimt. Sånne kamper er vi nødt til å vinne hvis vi skal henge med i toppen, sier LSK-kaptein Torgeir Bjarmann.

GIR KJEFT: Bodø/Glimt-spiller Cato Hansen (t.v.) bruker nordnorsk kroppsspråk for å vise hva han mener om Uwe Röslers spillestil. Rösler er ikke ubetinget enig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media