Rösler favoritt til Viking-jobben

Vikings trenerutvalg leverer sin innstilling i dag.

(Dagbladet.no): I dag legger Vikings trenerutvalg fram sin innstilling til ny trener for styret i klubben.

Både Stavanger Aftenblad og TV 2 hevder at Uwe Rösler er førstevalget til utvalget, som består av sportslig leder Egil Østenstad, styremedlem Ulf Karlsen og administrerende direktør Erik Forgaard.

Ronny Deila, som er den andre kandidaten, ber Strømsgodset om ikke å stikke kjepper i hjulene dersom han får sjansen til å trene Viking. Deila er spillende assistenttrener i Godset.

- Jeg tror alle skjønner at en hovedtrenerjobb i Viking er en utrolig bra jobb. Jeg vil synes det er trist hvis det ikke går i orden på grunn av Strømsgodset, sier han til NRK.

Godset fastholder at de har kontrakt med Deila, og vil i alle fall ikke gi slipp på ham uten videre.

- Vi har ikke hørt noe fra Viking, og vi har ikke forandret standpunkt på det vi sa i forrige uke. Deila har kontrakt med Strømsgodset i tre år til, og det har vi ikke tenkt å forandre på, sier administrerende direktør Tom Berntzen til Stavanger Aftenblad.

Da Dagbladet.no i går ba leserne stemme over hvem Viking bør ansette, svarte 61,3 prosent Uwe Rösler. Bare 7,9 prosent anbefalte den umeritterte Ronny Deila, mens 30,8 prosent anbefalte Viking å lete videre.

Nils Johan Semb og Tor Thodesen har også vært i samtaler med Viking, men har trukket sine kandidaturer. Thodesen vil fortsette i Sandefjord, mens Semb ikke ønsker å flytte familien til Stavanger og synes ukependling ble for tungvint.

INNSTILLING I DAG: I dag gir trenerutvalget i Viking sin innstilling på ny hovedtrener til klubbstyret. Det blir entene spillende assistenttrener i Strømsgodset Ronny Deila, eller den nylig sparkede LSK-treneren Uwe Rösler. Foto: Scanpix
INNSTILLING I DAG: I dag gir trenerutvalget i Viking sin innstilling på ny hovedtrener til klubbstyret. Det blir entene spillende assistenttrener i Strømsgodset Ronny Deila, eller den nylig sparkede LSK-treneren Uwe Rösler. Foto: Scanpix Vis mer