Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler fikk sparken i LSK

- For dårlige resultater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): I formiddag ble det klart at Uwe Rösler ikke får fortsette i trenerjobben i Lillestørm.

- Jeg fikk beskjed klokka 08.30 i dag, sier Rösler til Romerikes Blad.

Daglig leder i Lillestrøm, Frank Grønlund, sier til Dagbladet.no at de sportslige resultatene klubben oppnådde med Rösler som trener ikke var tilfredsstillende.

I år var Lillestrøm en av gullfavorittene før sesongen, men falt av utover i sesongen og endte til slutt på en skuffende 4. plass.

- Resultatene har vært i underkant av det vi forventet. Avstanden opp til vinneren ble for stor i forhold til hva vi kunne forvente utifra spillerstallen, sier Grønlund.

Han snakket med Rösler i dag tidlig, etter at tyskeren hadde fått beskjed om at han var ferdig i klubben.

- Uwe var rolig og oppdatert på situasjonen, sier Grønlund.

Bjørn Helge Riise, Frode Kippe og Anders Rambekk var på Gardermoen med landslaget da meldingen om Rösler kom. Ingen av dem vil imidlertid kommentere saken overfor Dagbladet.no før Lillestrøm går ut med mer offisiell informasjon.

SPARKET Lillestrøms kontroversielle tyske trener, Uwe Rösler, fikk i dag sparken som trener for klubben. Foto: Tom E. Østhuus
SPARKET Lillestrøms kontroversielle tyske trener, Uwe Rösler, fikk i dag sparken som trener for klubben. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Stort vinnerinstinkt

I Röslers tid i Lillestrøm har han opparbeidet seg et rykte som en kontroversiell trener. Röslers voldsomme vinnerinstinkt har enkelte ganger resultert i uheldige episoder og store presseoppslag. 

Ingen glemmer sitatet «do you want me to hang myself?», etter at en journalist dristet seg til å stille et kritisk spørsmål etter et tap mot Lyn.

Og etter at LSK rotet bort de tre poengene hjemme mot Odd tidligere denne sesongen, dro en illsint og skuffet Rösler hjem uten å snakke med noen - noe han ble refset for av sin egen klubb. 

-  Slik oppførsel aksepterer vi ikke av noen i Lillestrøm-systemet. Å stikke av er ikke en profesjonell oppførsel, så dette vil få konsekvenser, uttalte LSK-manager Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet etter kampen.

image: Rösler fikk sparken i LSK
Hele Norges coronakart