Rösler gleder seg til Royal League

Og en øl etter tapet.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Lillestrøm-Molde 2-4 e.e.o.

Uwe Rösler var naturlig nok skuffet over tapet i dag, men fant snart tilbake humøret. Han innledet pressekonferansen rett etter kampen slik:

- Er alle fra media på plass? Jeg sier det jeg har å si nå, så slipper jeg å gjenta meg selv etterpå. Så kan jeg heller gå hjem og ta meg en øl.

Men han svarte relativt tålmodig på spørsmål etterpå, og da Royal League-deltakelsen kom på banen, var han igjen på offensiven.

- Vi er i en attraktiv gruppe. Vi har to virkelige danske topplag (FC København og Brøndby - journ. anm.) og et godt lag fra Sverige (Kalmar FF). Disse kampene blir spennende for meg å lede, og også spennende for spillerne, sier LSK-treneren til Dagbladet.no.

Mye penger

Og konkurransemennsket Rösler aner muligheter for å få noe mer enn bare trening ut av det.

- Det er mye penger i Royal League, både for klubben og for spillerne.

GLEDER SEG: Uwe Rösler gjør unna de siste intervjuene i LSK-garderoben. Så er det hjem til en velfortjent øl og en kort ukes ferie. Neste mandag starter forberedelsene til Royal League. 24. november kommer FC København til Åråsen. Foto: Daniel Sannum Lauten
GLEDER SEG: Uwe Rösler gjør unna de siste intervjuene i LSK-garderoben. Så er det hjem til en velfortjent øl og en kort ukes ferie. Neste mandag starter forberedelsene til Royal League. 24. november kommer FC København til Åråsen. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

- Og kanskje morsommere enn treningskamper mot Strømmen?

- Exactly, sier Rösler.

- Vil lengst mulig

Midtbanespiller Espen Søgård ser også fram til å bruke vinterhalvåret på å spille mot de beste lagene i Sverige og Danmark.

- Det blir en helt ny opplevelse for oss. Vi er jo mest vant til å spille vanlige treningskamper på den tida.

Og han forsikrer at Lillestrøm er offensive i forhold til deltakelsen.

- Vi er med i Royal League for å komme lengst mulig, sier Søgård.

Vurderer Intertoto-cupen

Neste år kan Lillestrøm få Norges plass i Intertoto-cupen. De tre beste serielagene og cupvinneren får sjansen i Champions League og UEFA-cupen. Lillestrøm ble nummer fire i serien, og vil dermed bli tilbudt en plass i Intertoto-cupen.

Uwe Rösler sier Lillestrøm må ta en vudering på om de vil takke ja.

- Vi må se på ligaprogrammet og så på Intertoto-programmet, sier han.

Han har tidligere sagt til Dagbladet.no at også en eventuell norsk VM-deltakelse og dermed endring i Tippeliga-programmet vil kunne få betydning for om Lillestrøm takker ja.