Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler imponert over Fjørtoft

- Har alle kvaliteter for å bli en god trener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): LSK-manager Jan Åge Fjørtoft har vikariert som hovedtrener etter at Uwe Rösler fikk sparken 13. november. Det har gitt tre seirer, en uavgjort og 99 prosent sikkert avansement i Royal League.

I går fortalte han at vikarperioden har gitt ham mersmak på treneryrket. Uwe Rösler tror Fjørtoft har det som skal til for å lykkes, om han skulle bestemme seg for et permanent karriereskifte.

- Jan Åge gjør en flott jobb, og laget virker motivert. Det kommer ikke som noen overraskelse på meg, sier Rösler til Dagbladet.no.

Snakker ofte med Fjøra

Tyskeren understreker at Fjørtoft bare har ledet laget i noen få kamper, men er likevel imponert over det han har sett til nå.

- Han har en velutviklet fotballforståelse, og vet hva som kreves for å få laget til å fungere. Han har alle kvaliteter som skal til for å bli trener. Men for å være ærlig vet jeg ikke om han har de store trenerambisjonene, sier Rösler.

Han har fortsatt jevnlig kontakt med sin gamle manager, som besluttet å fortsette i Lillestrøm selv om han ble umyndiggjort da Rösler og Gunnar Halle ble sparket.

- Jeg snakker med ham. Vi har naturligvis ikke like ofte kontakt som tidligere, nå er vi jo konkurrenter. Men jeg ringte han i går og gratulerte med resultatet. Han gjør det samme jeg og Gunnar hadde planlagt å gjøre før vi fikk sparken. Laget ser ut til å være i god form og motivert. Det skal de ha all ære av.

GODE VENNER: Uwe Rösler og Jan Åge Fjørtoft har fortsatt jevnlig kontakt. Rösler er imponert over måten LSK-manageren har ledet Lillestrøm på, og tror han kunne hatt en god framtid som trener dersom han hadde ønsket. Foto: SCANPIX
GODE VENNER: Uwe Rösler og Jan Åge Fjørtoft har fortsatt jevnlig kontakt. Rösler er imponert over måten LSK-manageren har ledet Lillestrøm på, og tror han kunne hatt en god framtid som trener dersom han hadde ønsket. Foto: SCANPIX Vis mer

- Håper du Lillestrøm skal gjøre det bra?

- Følelsene for Lillestrøm er der fortsatt, man kan ikke bare skru av en bryter. Jeg ønsker dem alt godt, bortsett fra i kampene mot Viking, sier Rösler.

Selvsikker

Jan Åge Fjørtoft bekrefter langt på vei Röslers mistanke om han egentlig ikke ønsker å bli trener - men er enig med tyskeren i at han har kvalitetene som skal til.

- Det er jeg helt enig i. Jeg er helt sikker på at jeg har det som skal til. Men det er ikke noe jeg ønsker, det har jeg sagt i hele min karriere. Det er mer ufordrende med en managerrolle, sier Fjørtoft til Dagbladet.no.

- Hva ville gjort deg til en så god trener?

- Jeg vil ikke analysere gode og dårlige sider, og kommentere meg selv som trener. Men når jeg ser hvilket trenere vi har i Norge, er det ikke sånn at jeg tenker «oi, dette hadde jeg ikke klart». Såpass selvtillit har jeg. Den viktigste egenskapen for en moderne trener er lederegenskaper, mener Fjørtoft.

Han har D-trenerutdannelse, som er den høyeste utdannelsen i norsk fotball. Men utspillet om at trenerjobben har gitt mersmak var ikke ment i fullt alvor, bedyrer han.

image: Rösler imponert over Fjørtoft

- Jeg har ingen ambisjoner med treneryrket. Det er morsomt å jobbe med et lag og få brukt tankene man har om lederskap. Jeg stoler veldig mye på menneskene rundt meg, og på spisskompetansen i laget og støtteapparatet. Moralen har vært fantastisk, sier han.

• Din mening: Ville du likt å se Jan Åge Fjørtoft som trener i Tippeligaen?

<B>SELVSIKKER:</B> Jan Åge Fjørtoft føler ikke han står noe tilbake for de fleste trenere i Norge. - Jeg er helt sikker på at jeg har det som skal til, sier han til Dagbladet.no, men legger til at han ikke har ambisjoner med treneryrket.
<B>NY JOBB</B> Uwe Rösler på sin nye hjemmebane, Viking Stadion.
Hele Norges coronakart