Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler jubler for ett hjemmepoeng

Myhre misfornøyd.

MÅLLØST: Mikael Karlsen og Jørgen Horn delte poengene i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
MÅLLØST: Mikael Karlsen og Jørgen Horn delte poengene i Stavanger. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer

|||Viking - Rosenborg 0-0. Nok en uavgjortkamp i Stavanger avslørte hvorfor Viking kaver i nedre halvdel av tabellen og at Rosenborg holder høyt nivå selv med redusert mannskap.

Selv om Viking klarte å heve seg i siste del av kampen, var gjestene fra Trondheim bedre i det meste. For Vikings del betyr det ene poenget at laget fremdeles lever unødig spennende med tanke på kvalifisering og nedrykk.

- Jeg er fornøyd og glad, sa Viking-trener Uwe Rösler, som ble sett jublende på sidelinjen da dommeren blåste av kampen.

- Dette er et viktig poeng for oss i en fase hvor vi åpenbart ikke er på topp, men bare må fokusere på å beholde plassen i eliteserien.
Rösler bemerket at Viking startet kampen med redusert mannskap og spillere i uvante posisjoner.

- Spillerne klarte likevel å ri av stormen fra Rosenborg før pause og hevet seg etter, sa Rösler.

Myhre misfornøyd
Hans målvakt Thomas Myhre var mer kritisk til eget lag.

- Jeg er misfornøyd med bare ett poeng. Nå er det lenge siden forrige seier, men jeg er sikker på at den kommer neste helg borte mot Strømsgodset, sa Myhre.

36-åringen teller på knappene om han skal fullføre det siste året av kontrakten med Viking.

Rosenborg-trener Erik Hamrén berømmet Viking for å ha vært et bra lag gjennom hele sesongen, men ineffektivt. Om egne spillere var han full av lovord.

- Vi skapte de sjansene vi trenger, men Viking ble reddet av en god Thomas Myhre. Jeg er veldig fornøyd med de unge spillerne. Jeg pleier ikke nevne enkeltspillere, men jeg vil spesielt berømme Simen Wangberg og Juska Savolainen. Det var herlig å se hvordan de gjennomførte kampen.

RBK best
Rosenborg satte Viking under kraftig press fra start. Trønderne sto for både den peneste fotballen og de største sjansene.

Seriemesterne så ikke nevneverdig svekket ut trass i at fem spillere manglet fra førstelaget. To av spillerne, Simen Wangberg og Abdou Razack Traoré, debuterte fra start i år, og fire av spillerne var under 20 år.

Rosenborg beholdt hele tiden føringen i kampen og virket generelt mer på hogget og mer ballsikre enn vertene. Halvveis i annen omgang maktet likevel Viking å øke tempoet og gi Rosenborg mer kamp, men dette resulterte også i strekk i laget og større sårbarhet bakover.

En god Thomas Myhre nektet seriemesterne uttelling.

Poengdeling kan sies å være greit nok avslutningen tatt i betraktning, men Rosenborg framsto totalt sett som et bedre lag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling