Rösler lover å ikke ta en Bjørnebye

Ringte mora si fra tribunen.

(Dagbladet.no): Viking-trener Uwe Rösler håpet i det lengste han skulle få slippe karantene etter utvisningen han pådro seg da han forsøkte å beskytte Nicolai Stokholm i kampen mot Molde 16.mai.

NFF viste imidlertid ingen nåde, og når det er duket for viktig vestlandsderby mot Brann til helga, sitter tyskeren på tribunen. Og Rösler kommer heller ikke til å prøve å kommunisere med benken.

-  Jeg kommer til å respektere den straffen jeg har fått fra Norges Fotballforbund, og kommer ikke til å sitte med mobilen på tribunen, sier Rösler til Rogalands Avis.

Bjørnebye ringte mor 

For det kan jo være fristende. Daværende Start-trener Stig Inge Bjørnebye gjorde mobil-teknikken famøs i fjor, da Start måtte tåle sitt femte tippeligatap på rad mot Aalesund i juli.

Tapet fikk det til å koke over for den ellers så sindige treneren, som til slutt ble sendt på tribunen av dommeren.

Men ikke lenge etterpå var han nede på banen igjen, for å hente en mobiltelefon, og bildene viste tydelig at han snakket i telefon samtidig som toppspillerutvikler Bård Wiggen gjorde det samme noen meter unna nede på benken.

Bjørnebye nektet selvfølgelig for alt:

MAMMA, VI TAPER: Det så mistenkelig ut som om Stig Inge Bjørnebye ga noen beskjeder til assistent Bård Wiggen over mobilnettet, men etterpå hevdet Start-treneren hardnakket at han ringte hjem til mor. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Grafikk: DAGBLADET.NO
MAMMA, VI TAPER: Det så mistenkelig ut som om Stig Inge Bjørnebye ga noen beskjeder til assistent Bård Wiggen over mobilnettet, men etterpå hevdet Start-treneren hardnakket at han ringte hjem til mor. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Grafikk: DAGBLADET.NO Vis mer

- Jeg snakket med mora mi, sa Start-treneren etter kampen.

Rösler vil respektere reglene

Viking-treneren derimot har ingen planer om å forsøke å omgå straffen han selv mente var fortjent.

- Så vidt jeg kjenner regelverket må jeg holde meg borte fra laget og teknisk område i en periode som strekker seg fra halvannen time før kampen, til etter den. Det akter jeg å forholde meg til, sier Rösler.

- Utover den perioden hvor jeg ikke kan omgås laget kan vi kjøre opplegget vårt som normalt, sier han.

Trolig vil Gunnar Halle eller Roger Nilsen fungere som hovedansvarlig under kveldskampen på Viking Stadion.

Viking og Brann møtes som nummer fire og fem på tabellen, begge lag etter en rimelig god start på sesongen.

Rösler lover å ikke ta en Bjørnebye
UTVIST: Uwe Rösler ble sendt på tribunen mot Molde, etter å ha forsøkt å hindre Nicolai Stokholm fra å pådra seg rødt kort.