Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler og Jacobsen venner igjen

I dag avgjør NFF om Ham-Kam-trener Tom Jacobsen må inn på teppet for fingeren han rettet mot LSK-trener Uwe Rösler. Men selv har gutta skværet opp.

-  Uwe Rösler ringte meg og ba om unskyldning i går morges. Han innrømte at han hadde tatt feil da han påsto at han befant seg innenfor egen sone. Dermed skværet vi opp og ønsket hverandre lykke til med sesongen videre. Faktisk snakket vi i en time, sier Tom Jacobsen.

Som en klovn

Det var i onsdagens oppgjør mellom Ham-Kam og Lillestrøm at Ham-Kams trener Tom Jacobsen så rødt. En ball på vei ut av banen ble stoppet av Lillestrøm-trener Rösler like etter at den hadde passert sidelinja. Ham-Kams Steve Cooreman kom i stor fart for å rekke ballen, og var nær ved å kollidere med Rösler.

Dermed var munnhuggeriet - og fingerparaden i gang. Jacobsen mente Rösler satte spilleren i fare, befant seg utenfor sitt avgrensede område, og oppførte seg som en klovn. Rösler raste over langfingeren, og nektet for å ha oppholdt seg utenfor sin sone da situasjonen inntraff.

Kan dømmes

Men selv om gutta har ordnet opp innbyrdes, kan Norges Fotballforbund likevel straffe Jacobsen for langfingeren.

-  De saksansvarlige i forbundet vil i dag diskutere saken, og komme fram til om det skal kreves en redegjørelse fra de involverte parter i saken, sier Roger Solheim, informasjonssjef i NFF.

På bakgrunn av redegjørelsen vil det avgjøres om saken skal sendes over til Doms- og sanksjonsutvalget. I så fall kan Jacobsen dømmes, og risikerer karantene.

 KRANGLET: Ham-Kams Tom Jacobsen viste finger\'n til LSK-trener Uwe Rösler på Briskeby onsdag. -  Rösler ringte meg og ba om unskyldning i går morges, sier Jacobsen. Foto: DAGBLADET
KRANGLET: Ham-Kams Tom Jacobsen viste finger\'n til LSK-trener Uwe Rösler på Briskeby onsdag. - Rösler ringte meg og ba om unskyldning i går morges, sier Jacobsen. Foto: DAGBLADET Vis mer

-  Hvis det er et poeng for forbundet å straffe meg, så får det bli deres sak. Jeg skriver gjerne en redegjørelse om hva som skjedde, sier Jacobsen.

Nordlie slapp unna

Omtrent samme episode preget Tippeligaen i fjor, da Tom Nordlie rakte fingeren til Henning Berg i et oppgjør mellom Lyn og Start. Nordlies opptreden fikk imidlertid ingen konsekvenser, men Solheim i NFF kan likevel ikke garantere at Jacobsen slipper unna med et varsku.

-  Det er ingen tvil om at vi ønsker et fokus på fair play i norsk fotball. Alle klubbene har fått retningslinjer for oppførsel i teknisk område, og vi vil se alvorlig på alt som bidrar til at retningslinjene ikke blir fulgt, sier Roger Solheim til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling