Rösler og Østenstad innkalt til ekstraordinært møte

Men har fortsatt styrets tillit.

INN PÅ TEPPET: Egil Østenstad og Uwe Rösler møter i dag Vikings styreleder Ole Rugland for å diskutere de svake resultatene klubben har oppnådd så langt i sesongen. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
INN PÅ TEPPET: Egil Østenstad og Uwe Rösler møter i dag Vikings styreleder Ole Rugland for å diskutere de svake resultatene klubben har oppnådd så langt i sesongen. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

||| (Dagbladet.no): Fem seriekamper på rad uten seier skaper dårlig stemning blant et forventningsfullt Viking-publikum. Når folk forlater stadion midt i andre omgang - om de i det hele tatt går på kamp - er det en alvorlig situasjon for en av landets mest tradisjonsrike fotballklubber.

I dag ble Viking-trener Uwe Rösler og sportsdirektør Egil Østenstad innkalt til møte med Vikings styreleder Ole Rugland.

- Det er et ekstraordinært møte. Det er viktig å snakke om situasjonen slik som den er nå, sa Rugland til Rogalands Avis før møtet.

Etter møtet understreker han at klubben ikke planlegger å skifte ut den sportslige ledelsen.

— Dersom vi ikke trodde at dette var de rette folkene til å snu dette, ville vi gjort noe, sier Rugland.

Ikke alle Viking-fans deler den troen. En uavhengig supporter tok galgenhumoren fatt i går kveld, og forsøkte å gi bort Uwe Rösler på Finn.no.

Vil ikke ha Rösler sparket
Leder i Vikinghordene, Geir Inge Fiskebekk, tror ikke veien ut av Vikings trøbbel går gjennom trenerbytte.

- Vi har alltid hatt tillit til Rösler, sier Fiskebekk til Dagbladet.

Han medgir imidlertid å ha vært skeptisk til at Rösler tidligere tilpasset spillestil etter motstander, underlag eller værforhold. Det mener imidlertid supporterlederen at har bedret seg.

- Spillesmessig har det vært bra nok. Men spillerne våre har for dårlige avslutningsegenskaper, sier Fiskebekk.

- Bedre keeper
Han ser derfor gjerne at Viking får tak i en spiss som kan gi laget et løft. Enn så lenge håper han på de som allerede er i klubben.

- På papiret er jo Peter Ijeh mer enn god nok til å score noen mål. Jeg håper og tror på at Tommy Høiland også kan gjøre det, selv om han ikke er kommet igang i serien ennå.

Også i motsatt ende av banen trengs det skjerping, mener Geir Inge Fiskebekk.

- Vi trenger en mer stabilt god keeper. Det betyr ikke nødvendigvis at vi trenger en ny keeper. Thomas Myhre er god til å gire opp andre, så kanskje han kan gire opp seg selv også? Vi er glad i Thomas, understreker Fiskebekk.