JUBLET:  Uwe Rösler kunne juble etter at FA-cup-bragden var et faktum. Foto: EPA/PETER POWELL
JUBLET: Uwe Rösler kunne juble etter at FA-cup-bragden var et faktum. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Rösler og Wigan sjokkerte alle. Slo sitt høyt elskede City ut av cupen

Sto imot et vanvittig press.

• Manchester City-Wigan 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Det var ikke mange som levnet Wigan og Uwe Rösler de helt store mulighetene mot Manchester City på Etihad i ettermiddag, men tyskeren med en fortid hos de lyseblå brydde seg fint lite om det.

Jordi Gomez sendte Championship-laget i ledelsen fra straffemerket før hvilen, og like etter pause la James Perch på til 0-2. Samir Nasri klinket inn reduseringen med drøye 20 minutter igjen, men tross en sjansefest av en annen verden ble det ikke flere mål i Manchester.

Dermed blir det andre gangen på like mange år at Wigan sender City ut av cupen, og Rösler går videre til semifinale mot Arsenal på bekostning av klubben han setter så høyt.

- Om dette er min største dag som manager? Sannsynligvis, sier en strålende fornøyd Rösler ifølge BBC.

Sjokkåpning Wigan la seg ikke på noen måte bakpå for å forsvare seg til et resultat, og i den første omgangen klarte de også å holde ballen i laget.

De første førtifem bar ikke preg av å være noen sjansefest, men etter 26 minutter kom omgangens høydepunkt, i alle fall sett med bortelagets øyne.

Marc-Antoine Fortuné dro seg forbi Martin Demichelis, og argentineren endte med å felle førstnevnte på klønete vis. Dommer Anthony Taylor var aldri i tvil, og Gomez var sikker som banken fra ellevemeteren.

Wigans første scoring på Etihad på de åtte siste kampene.

Flere mål ble det ikke, og vertene hadde neppe noen god magefølelse da de gikk i garderoben

Sjansefest Og det tok ikke lang tid etter pause før vondt skulle bli verre for Manuel Pellegrinis gutter. Gael Clichy er veldig uoppmerksom på bakre stolpe, og Perch, som ikke har scoret siden 2. juledag 2012, setter inn 0-2 for Wigan.

Pellegrini tok raskt affære og byttet ut Jesus Navas, Alvaro Negredo og Yaya Toure til fordel for Edin Dzeko, David Silva og James Milner. Et bytte som nesten betalte godt bare minutter senere, men headingen til Dzeko gikk i stoperoten like foran nesa på Silva.

Det så lenge ut som om Wigan-muren skulle holde, men etter 67 minutter fikk City omsider hull på byllen. Samir Nasri klinket til fra 18 meter etter et hjørnespark og via stolpen gikk kula i mål, men det kan diskuteres om hvorvidt Joleon Lescott skulle vært avblåst for offside.

De siste 20 minuttene ble en kannonade mot Wigans mål, men Emmerson Boyce og de andre i Wigan-forsvaret holdt unna. En cup-skrell av de sjeldne.