Rösler-spiller stemples som terrorist og krigshisser

Boikottet trøyeblomst på nytt.

VALGTE IRLAND: James McClean er født nord for grensa mellom Irland og Nord-Irland, men spiller likevel for Irland i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP  / PATRIK STOLLARZ / NTB SCANPIX
VALGTE IRLAND: James McClean er født nord for grensa mellom Irland og Nord-Irland, men spiller likevel for Irland i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP / PATRIK STOLLARZ / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag minnet minnet britene sine krigsofre på våpenhviledagen «Remembrance day».

Allerede sist helg gikk samtlige Premier League-spillerne på banen med en minnevalmue på sine drakter. Blomsten brukes nemlig årlig for å minne blant annet samveldesoldater som omkom i 1. verdenskrig.

Antibritisk terrorist? Dette er en tradisjon Irland- og Wigan-ving James McClean slett ikke ønsker å følge. Derfor spilte han uten en kunstig blomst på drakta i Championship-kampen mot Bolton fredag kveld.

Akkurat på samme måte nektet han å minnes britiske krigsofre da han var Sunderland-spiller. Den gangen førte beslutningen til drapstrusler.

Slikt preller av McClean, som etter fredagens boikott ifølge Irish Independent beskrives som både terrorist, krigshisser og antibritisk.

Ikke nordirsk, irsk McClean er oppvokst i Nord-Irland, offisielt en del av Storbritannia, men anser seg som bare irsk. Derfor har han også valgt Irland, ikke Nord-Irland som sitt landslag.

I et brev til Wigan-styreformann David Whelan går McClean i detalj på hvorfor han ikke vil hedre døde briter sammen med lagkameratene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer