Rösler tror tida er inne for Myhre

Får stå i NM-kvarten mot Odd.

Thomas Myhre får sjansen mellom stengene for Viking i lørdagens NM-kvartfinale mot Odd Grenland, melder aftenbladet.no.

Viking-trener Uwe Rösler bekreftet i ettermiddag overfor aftenbladet.no at Myhre starter cupkampen mot Odd. Dette blir Myhres første obligatoriske A-kamp for Viking siden siste serierunde mot Strømsgodset i oktober 1997.

- Iven Austbø har ikke på noen måte spilt seg ut av laget, og kan være stolt av det han har prestert. Han har en stor del av fortjenesten for at vi har nådd en kvartfinale i cupen, og er blant de fire beste lagene i serien. Jeg er ikke i tvil om at Iven Austbø på lang sikt vil være Vikings førstekeeper, sier Rösler til aftenbladet.no.

 - Samtidig har vi kommet til at tiden nå er inne for Thomas Myhre. Han er fullt ut restituert, spilte en god kamp for 2.-laget mandag, og fikk ingen kroppslige reaksjoner dagen etter. Med sin erfaring som Norges nummer én tror vi han kan gi laget det løftet som er nødvendig, sier Viking-treneren.

Myhre vendte tilbake til Norge og Viking i sommer. Keeperveteranen kom fra lite spilletid i engelske Charlton, og har spilt flere år i utlandet. Men sjansen på Vikings A-lag har latt vente på seg.

- Vi har sluppet inn litt for lette mål den siste tiden, og føler at Thomas kan bidra til at vi blir mer kompakte defensivt, sier Rösler.

- Hele trenerteamet mener det beste var å gi både Thomas og Iven denne beskjeden i god tid før kvartfinalen, sier Viking-treneren. (©NTB)

ENDELIG I MÅL: Thomas Myhre har fått beskjed om at a-lagsdebuten i Viking kommer lørdag. Foto: Scanpix
ENDELIG I MÅL: Thomas Myhre har fått beskjed om at a-lagsdebuten i Viking kommer lørdag. Foto: Scanpix Vis mer