Rösler utelukker Norge-retur. Vil ha Leeds-revansje i England

Uwe Rösler er klar for en ny managerjobb på balløya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Drøye tre måneder har gått siden Uwe Rösler fikk sparken som Leeds-manager. Tyskeren skulle i likhet med sine forgjengere lede klubben opp mot gamle høyder - men som sine forgjengere ble han avskjediget av den italienske eieren Massimo Cellino.

Siden eieren tok over Championship-klubben tidlig i 2014 har hele fem managere fått fyken.

Den brutale opplevelsen på Elland Road har ikke satt en stopper for Röslers manageriver. Han vil tilbake til England.

Nytt kapittel - Jeg har brukt tiden godt. Nå har jeg reist mye rundt og sett fotball. I det siste har det blitt mye tysk fotball. i tillegg ser jeg mye engelsk. Spesielt Championship, sier Uwe Rösler til Dagbladet.

Vi prater med tyskeren på Scotsman i Oslo i forbindelse med lanseringen av den norske utgaven av FourFourTwo. På scenen kom Rösler med mange gode historier fra sin tid som manager og spiller sammen med Jan Åge Fjørtoft. Leeds ble knapt nevnt. Av åpenbare grunner.

- Jeg håper å være tilbake som manager til sommeren. Jeg forbereder meg så godt jeg kan, smiler Rösler.

Det var i Lillestrøm han måtte avslutte sin spillerkarriere da han fikk kreft. Det var også der han startet sin trenerkarriere. Seinere var han innom både Molde og Viking før han dro til England.

- Nei. Jeg nøt tiden min i Norge, men min prioritet er England, svarer Rösler på spørsmål om det blir aktuelt å ta over et norsk klubb hvis tilbudet kommer.

Samtidig opplyser 47-åringen at han ikke har fått noen trenertilbud enda.

Følger sønnen tett I 2011 flyttet han til England uten å ha noen trenerjobb. Men det var det han ville ha. Etter hvert kom han inn i Brentford (League One), før han hadde suksess i Wigan og deretter noen måneder i Leeds.

Uten noen managerjobb bruker han tiden til å følge opp sønnen Colin (15) som er en del av Manchester City. Nylig spilte han landskamper for Norge G16.

- Jeg ser både treninger og kamper. Jeg nyter det.

Mens Uwe var en fryktet spiss, trives sønnen best i en dyp midtbanerolle.

- Han er en helt annen type. men han har det samme temperamentet som meg. Jeg får håpe han ikke gjør de samme feilene som jeg gjorde.

HISTORIETID:  Jan Åge Fjørtoft (i midten) og Uwe Rösler delte gamle fotballhistorier under onsdagens FourFourTwo-lansering. Til venstre Dagbladet-kommentator Morten Pedersen.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HISTORIETID: Jan Åge Fjørtoft (i midten) og Uwe Rösler delte gamle fotballhistorier under onsdagens FourFourTwo-lansering. Til venstre Dagbladet-kommentator Morten Pedersen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer