Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler-uttalelsen som fikk eieren til å reagere: - Hvorfor sa han det?

Leeds-eieren mener Leeds spilte som country-musikk.

FIKK SPARKEN: Uwe Rösler. Foto: AP Photo/Bogdan Maran/NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Uwe Rösler. Foto: AP Photo/Bogdan Maran/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere Lillestrøm- og Viking-trener Uwe Rösler fikk i dag sparken i Leeds United. Han går inn i en vanvittig rekke med Leeds-managere som har fått sparken den siste tida.

- Jeg ønsket at laget skulle spille heavy rock-fotball, men i stedet var det som country-musikk, sier Leeds-eier Massimo Cellino til Irish Mirror.

Cellino er selv gitarist i et coverband, så referansen var nok ikke helt tilfeldig.

Leeds tapte hjemme mot Brighton i helga, noe som sannsynligvis var det som fikk begeret til å renne over. Den tradisjonsrike klubben ligger helt nede på en 18. plass i Championship. Rösler fikk bare lede klubben i 12 kamper.

- Ikke riktig Cellino likte heller ikke at Rösler før kampen uttalte at Leeds ikke ville kjempe om opprykk denne sesongen.

- Hvorfor sa han det? Fansen ønsker å drømme, så hvorfor sa han det? Å si det etter 11 eller 12 kamper er galt. Det er ikke riktig overfor fansen, sier Cellino.

Leeds-eieren forteller at han forsøkte å hjelpe Rösler, men at det ikke var annet å gjøre enn å skifte manager.

- Det gjør vondt å sparke en trener og jeg sov ikke godt i natt etter at jeg snakket med Uwe i går, sier Leeds-eieren.

Sjette i rekken Siden den italienske eieren Massimo Cellino (59) tok over den gamle storheten april 2014 er Rösler femtemann som får fyken.

Steve Evans er den sjette manageren som nå får prøve seg i klubben. Cellino omtaler Evans som er «motherfucker», noe som i dette tilfellet er positivt ment, skriver journalist Phil Hay i Yorkshire Evening Post på Twitter.

Cellino er litt av en karakter i fotballsirkuset i England. Samtidig som han sparket Uwe Rösler kom beskjeden om at han er utestengt fram til juni som følge av en skattesvik-dom i Italia for fire måneder siden.

Tidligere har Cellino uttalt at han skiftet mening om å sparke manager Dave Hockaday etter en god natts søvn. Men etter seks kamper ble han likevel kastet på hodet ut av klubben.

Cellino føler han har hastverk med å få Leeds opp i Premier League fordi han er overbevist om at han kommer til å dø ung, skriver Daily Mirror.

Det ser ikke ut som Leeds vil bli en del av det gode selskap med det første.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!