Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rösler vil ha Tevez vekk fra City

Selv om det ødelegger sesongen.

VIL HAN EGENTLIG VEKK? Eller er Carlos Tevez bare en brikke i agentens ønske om hevn mot City-ledelsen etter at han har blitt fratatt innflytelse over klubben. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix
VIL HAN EGENTLIG VEKK? Eller er Carlos Tevez bare en brikke i agentens ønske om hevn mot City-ledelsen etter at han har blitt fratatt innflytelse over klubben. Foto: Darren Staples, Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere City-spiss Uwe Rösler har flyttet tilbake til Manchester-området og følger oppstyret rundt Carlos Tevez tett.

- Det er veldig skuffende. Altfor mange ganger havner City i overskriftene av feil grunner. De siste par kampene har de vært i god form. Det blir for mange forstyrrelser, sier Rösler til Dagbladet.

For selv om Tevez er meget populær blant City-supporterne, mener Rösler at argentineren ikke tar det ansvaret han skal utenfor banen.

- Carlos dyrkes som et idol av alle supportere. Han er en god leder på banen, men som kaptein har han også et ansvar utenfor banen. I øyeblikket lever han ikke opp til det, mener tyskeren.

- Sier selv han vil vekk
Den norske overgangskonsulenten Tor-Kristian Karlsen bor i London, og følger også engelsk fotball tett. Han er blant de som mener Tevez selv ikke har så mye av skylden for oppstyret rundt hans person.

- Det er ingen hemmelighet at personer rundt Tevez ikke er veldig velkomne hos City. Det har pågått en stund. Det får vel klubben igjen for nå. De hadde stor innflytelse under Mark Hughes. Tevez' agent Kia Joorabchian er også agent for Hughes. Da City ville rydde opp i dette, er det klart at det var upopulært. Da blir det krig, og det har pågått en stund nå, sier Karlsen til Dagbladet.

Også City-forfatteren Danny Pugsley sa til Dagbladet i går at han mistenkte at spilleren selv ikke er den som er pådriveren her, og sammenliknet saken med oppstyret rundt Wayne Rooney hos naboklubben United tidligere i høst.

- Begge sakene virket å være orkestrert av rådgivere, og uten dem ville nok ingen av sakene ha skjedd, sier Pugsley.

Rösler synes det er feil å legge skylda på agenter og rådgivere.

- LA HAM GÅ: Uwe Rösler er tidligere City-spiss og ivrig supporter. Han mener en Tevez som ønsker seg vekk vil gå ut over harmonien og lagmoralen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
- LA HAM GÅ: Uwe Rösler er tidligere City-spiss og ivrig supporter. Han mener en Tevez som ønsker seg vekk vil gå ut over harmonien og lagmoralen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke enig. Carlos sier selv at han vil bort, og sa i bunn og grunn at det ikke er noen vei tilbake. Da er det bedre å la ham gå. City er i en situasjon som gjør at de kan erstatte ham. Det vil trolig koste oss denne sesongen, men vil lønne seg i det lange løp. Du får ikke det beste ut av spillere som ikke ønsker å være i klubben, mener den tidligere LSK-, Viking- og Molde-treneren.

Kun en brikke
Tor-Kristian Karlsen er skeptisk til i hvor stor grad Carlos Tevez selv står direkte bak pressemeldingen fra i går.

- Jeg tror Tevez kun er en brikke i dette spillet. Han snakker knapt engelsk selv, og har ingen kontroll på hvordan ting kommer ut i media, verken uoffisielt eller offisielt, sier den tidligere FFK-direktøren.

Karlsen deler ikke Röslers oppfatning av at det lønner seg å la Tevez få sin - eller eventuelt agentens - vilje ved å selge ham i januar.

- Her kan klubben sette en standard for framtida, og vise at de ikke bare har penger, men er kapable til å ta tunge, tøffe beslutninger. Det er et stort svakhetstegn fra City om de etterkommer ønsket hans nå. Men det er en veldig komplisert situasjon, sier Karlsen.

Spania eller Italia
I dag sier «en kilde nær Tevez» til ESPN Soccernet at ønsket om å flytte på seg ikke bunner i at han vil hjem til Argentina. Tevez ønsker seg til Spania eller Italia.

- Han vil flytte et sted der han kan ha det moro med fotballen igjen. Han er ulykkelig i Manchester City og dette er den egentlige grunnen til ønsket hans om å flytte. Han vil bare ikke være der han er. Det handler ikke bare om at han vil «hjem». Joda, han har hjemlengsel og ofrer noe, men han må ha det bra på jobben. Det vil også gjøre det lettere å holde ut med å være borte fra familien så lenge som han er, sier kilden.

BBC har vært i kontakt med en kilde i klubbledelsen, som sier påstandene fra Tevez om det havarerte forholdet mellom ham og City er «latterlige og nonsense».

Hvis Tevez streiker eller legger opp, kommer City til å kreve erstatning fra agent Kia Joorabchian for kontraktsbrudd, skriver BBC.

BØR VISE STYRKE: Tor-Kristian Karlsen synes City bør vise at de ikke lar seg styre av enkeltspillere eller deres agenter.
BØR VISE STYRKE: Tor-Kristian Karlsen synes City bør vise at de ikke lar seg styre av enkeltspillere eller deres agenter. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!