Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Rösler visste ikke hva han svarte på

Var ikke klar over at Per-Mathias Høgmo er sjuk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går vakte det stor oppsikt da Lillestrøm-trener Uwe Rösler fnøs av Rosenborgs avgjørelse om å gi Per-Mathias Høgmo fri i to måneder.


- Jeg har aldri hørt om en slik avgjørelse fra en klubb før. At treneren får to måneder fri midt i sesongen, ville vært utenkelig i Lillestrøm, sa Rösler til TV 2.

- Visste ikke om sjukmeldingen

Deretter fastslo han at topptrenere må tåle presset - ellers har de havnet i feil bransje.

Mange har reagert på det de mener er ufølsomme kommentar om en sjuk kollega. RBK-treneren har fått en depressiv reaksjon, lik den tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk i sin tid.

Men det visste ikke Rösler da han uttalte seg om saken i går.

Presisering

Dette går fram av følgende presisering på Lillestrøms hjemmesider:

«Uwe Röslers uttalelse i gårsdagens TV2 var basert på at RBK-trener Høgmo hadde fått permisjon. Hadde Rösler visst at Høgmo var sykemeldt hadde uttalelsen vært annerledes. LSK ønsker Per Mathias Høgmo god bedring og ser fram til at han er på sidelinja igjen.» 

VISSTE IKKE: Ifølge Lillestrøms hjemmesider, visste ikke Uwe Rösler at kollegaen Per-Mathias Høgmo er sjukmeldt da han uttalte seg om situasjonen i går. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
VISSTE IKKE: Ifølge Lillestrøms hjemmesider, visste ikke Uwe Rösler at kollegaen Per-Mathias Høgmo er sjukmeldt da han uttalte seg om situasjonen i går. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

Rösler fikk i går støtte fra både Fredrikstads Knut Torbjørn Eggen og Odd Grenlands Arne Sandstø for sin opprinnelige kommentar.