Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Räsänen saksøker nyhetsbyrå

HELSINGFORS (NTB-DPA-FNB): Den finske langrennsløperen Jari Räsänen saksøker det finske telegrambyrået FNB på grunn av beskyldningene byrået har framsatt mot ham. Finlands skiforbund truer med å gjøre det samme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Räsänen varslet i dag at han har bedt politiet om å etterforske doping-artikkelen som ble offentliggjort onsdag. Da påsto FNB at Räsänen siden 1996 skal ha brukt veksthormoner stjålet fra et svensk sykehus.

Løperen selv har benektet å ha brukt hormonet, som ikke kan spores i dopingtester. Räsänen mener at FNB er part i saken, og at byrået etter hans mening er en upålitelig nyhetsformidler.

Krever avsløring

Byrået hevdet også at ledende personer i det finske skiforbundet ble nysgjerrige etter at Räsänen viste stor framgang, og at de vurderte å skaffe hormoner for flere hundre tusen kroner. I dag krevde et arbeidsutvalg nedsatt av skiforbundet at FNB umiddelbart presiserer beskyldningene mot forbundsledelsen. Skiforbundets leder Esko Aho forlanger at FNB avslører hvem i forbundet som har vært innblandet, hvis ikke blir det søksmål. Både forbundet og FNB sa i dag at de vil komme tilbake til saken i morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!