Rubel- jubel

Jose Mourinho bærer Armani og Prada med eleganse, men jåleriet i Chelsea stopper nå ved tekstilene. Det kan fort bli seriemesterskap av sånt.

-  Vi snakket om det under sesongoppkjøringen og stemningen i klubben er entydig. Vi kan vinne tittelen denne sesongen, sier Chelsea-kaptein John Terry.

Slik Mourinho tettet igjen Porto til både UEFA-cuptittel i 2003 og mesterligatittelen i mai har Jose Mourinho pakket den defensive biten av spillet på Stamford Bridge. I går - under serieåpningen hjemme mot Manchester United - var Chelsea påfallende defensive og trygge. For Mourinho er en kynisk smarting - han vet at en scoring er nok.

Og da den kom etter et kvarter var det alt som skulle til.

-  Jeg sa før kampen at vi var nødt til å vinne, sier Jose Mourinho.

-  Vi spilte mot en av de viktigste utfordrerne og derfor handlet det om mer enn tre poeng. Og vi fortjente seieren. Vi fortjente den på grunn av lagånden.

-  Alle som har sagt at jeg trenger mer tid for å bygge Chelsea til en enhet tar feil.

Nødvendig fotball

Allerede i går kveld begynte debatten om Chelsea virkelig er et mesteremne denne sesongen. Taktisk, helt utvilsomt - spillemessig og sjarmerende, nei, ikke i det hele tatt. Men sånt bekymrer ikke Jose Mourinho, han vinner kampene sine som han sjøl vil.

Og i går slo han Alex Ferguson.

Igjen.

Sist det skjedde var med Porto på Old Trafford på vårparten.

-  Vi spilte som vi spilte fordi vi var nødt til det, sier Mourinho. Manchester United satt oss under et voldsomt press. Og vi forsvarte oss glimrende - de bak var absolutt briljante.

-  Min mening er at man alltid må ta sine forholdsregler og spille den fotballen som gir seier.

Kostbart for United

United styrte alt da de betalte prisen for å flytte fram mange folk på Stamford Bridge. De ble tatt på en kontring - tre gode hjemmetrekk og svakt keeperspill av Tim Howard var det som skilte lagene. Geremi dro opp, Drogba headet videre til Eidur Gudjohnsen i bakrommet, og da Tim Howard gjorde alt annet enn å gå etter ballen på sin vei ut, løftet islendingen ballen i mål.

Og stemningen på Stramford Bridge til himmelen.

Manchester Uniteds problem i jakten på en utlikning var at det meste de bygde opp gikk i oppløsning rundt Chelseas boks. Før pause kom de heller aldri rundt på kantene. Og med Roy Keane som midtstopper ved siden av Michael Silvestre, og med John O'Shea merkelig nok på midtbanen, mistet sir Alex mye av det trøkket Keane representerer når han spiller høyere i banen.

Savner målscorere

Og så ble det med Manchester Uniteds ballbesittelse.

Som etter pause, ispedd forskjellige halvhjertede Chelsea-kontringer, var bortimot total.

Likevel forteller statistikken fra kampen at Chelsea traff Uniteds mål tre ganger. Gjestene hadde bare en avslutning mellom stengene. Og der har du Fergusons problem med Ruud van Nistelrooy på vei tilbake etter brokkoperasjon og Ole Gunnar Solskjær ute for ett år.

Alan Smith er ikke nok for et topplag som Manchester United.

Og Diego Forlan er ikke mer enn han har vært før.

-  Jeg liker ikke at vi ble kjørt så hardt som vi ble, men seieren er viktigst, sier Eidur Gudjohnsen.

-  Gutta bak var helt enorme. Detholder ofte med en scoring for å vinne fotballkamper.

-  Det neste steget nå må bli å spille bedre.

For Chelsea har ingen problemer med å innrømme hvordan de så ut i går ettermiddag. I gledesrusen var alle som sa noe inne på temaet. Men siste ord er Jose Mourinhos og han har allerede sagt hvorfor.

ISLANDSK HELT: Her overlister Eidur Gudjohnsen en noe passiv Tim Howard i United-målet og blir matchvinner for Chelsea i serieåpningen.