Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rubelrace om Robinho

Uansett hvor han går kan Chelsea stå bak.

(Dagbladet.no): 20 år gamle Robinho er nok et supertalent fra brasiliansk fotball som kommer til å ende i Europa. Spørsmålet er bare når og hvor.

For da den brasilianske klubben Santos avslo et fett tilbud fra Chelsea i august kom andre klubber på banen. Og nå handler det om Benfica, PSV Eindhoven, og Inter.

- Vi får se, sier Robinho selv. Akkurat nå er han mest opptatt av å fullføre sesongen med Santos. Hva som skjer etter det får agenten hans, Wagner Ribeiro, ta seg av.

Chelsea i alle kanaler

Men spekulasjonene rundt framtida hans svirrer. Med høy intensitet. Det hjelper selvfølgelig ikke at Ribeiro snakker om klubber i aviser, radio, og fjernsyn. Til Santos-president Marcelo Teixeiras store irritasjon.

- Jeg har allerede advart Ribeiro om at vi ikke ønsker å høre om noe tilbud før nyttår, sier han ifølge Sky Sports.

- Jeg vil ha ham topp konsentrert om ligaen og Copa America.

Èn ting er sikkert, og det er at Ribeiro kommer til å bli dyr. Så dyr at det sannsynligvis blir for mye for PSV og Benfica. Derfor hviskes det rundt omkring i fotball-Europa om hvem som egentlig finansierer kjøpet.

Navnet som hviskes er Roman Abramovitsj.

Ryktemølla

For selv om Chelsea ikke har lagt inn noe formelt bud ennå, er det ingen hemmelighet at de er svært lystne på brasilianeren. Og kan ikke de få ham, er det selvfølgelig smart å sikre at han går til en klubb Chelsea har et godt forhold til.

Som PSV og Benfica.

Og fordi Chelsea hjalp PSV å sikre seg forsvarsspilleren Alex (som var skadd da nederlenderne møtte Rosenborg på Lerkendal) fra Santos tidligere i år, kan det tenkes at forhnadlingsklimaet er best i Eindhoven. For Chelsea handler det selvsagt om å skaffe seg en førsterett på Robinho om han skulle lykkes i Europa.

Ryktene er så sterke at Santos-presidenten selv har fått dem med seg. Til tross for at han nekter å ta inn over seg at Robinho er på vei vekk. Når det hjelder Chelseas finanser sier han følgende:

- Det er et rykte som kan være sant. Men akkurat nå bryr jeg meg ikke om det.

- Jeg har også hørt rykter om at han blir kjøpt av Benfica og lånt ut til PSV. Men som sagt bryr jeg meg ikke om det akkurat nå, for vi vil beholde ham her og kommer ikke til å forhandle med noen.

BRASILIANSK GULL: Adriano gir Robinho litt kokos på landslagssamling. Nå kan han få selskap av ham i Europa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media