Ruben trosset mamma og vraket basketballen

Det er både Drillo og Yttergård Jenssen glad for nå.

INSPIRASJON: Ruben Yttergård Jenssen (t.v.) under gårsdagens landslagstrening på Aviva Stadium i Dublin i går. TIL-spilleren stortrives som unggutt i Drillos tropp. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
INSPIRASJON: Ruben Yttergård Jenssen (t.v.) under gårsdagens landslagstrening på Aviva Stadium i Dublin i går. TIL-spilleren stortrives som unggutt i Drillos tropp. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg Irland - Norge i kveld klokka 20.45

DUBLIN (Dagbladet): Ruben Yttergård Jenssen (22) kan spille sin a-landskamp nummer fem for Norge mot Irland i kveld. Debuten kom mot Montenegro i juni i år.

Det hadde kanskje ikke skjedd om ikke en liten stemme ropte «ikke gjør som mora di sier» et sted bak i hodet til 13 år unge Ruben.

Da Dagbladet.no presenterte talenter på terskelen til gjennombrudd foran Tippeligaen 2006, fortalte nemlig TIL-talentet Yttergård Jenssen at moren forsøkte å få ham til å følge i hennes fotspor og bli basketballspiller.

- Mamma spilte basket i Tromsø Basketballklubb, og kaller seg dobbel sølvnorgesmester. Hun ville først at jeg skulle bli turner, og så at jeg skulle begynne med basket. - Jeg spilte ett år da jeg var 13. Det var artig nok det, men jeg ville helst slippe, fortalte den gang 17 år unge og lovende Ruben.

- Nå er hun stolt Og etter et år under kurvene fikk han altså slippe. Verken mor eller sønn angrer nå på at det ble fotball i stedet.

- Nei, hun er bare stolt av meg, sier Ruben og ler.

- Både hun og pappa kommer til Dublin for å se kampen, de har tatt seg helg midt i uka, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer