STØRST BLE SIST: Ruben Yttergård Jenssen spiller for Norge og Tromsø, mens lillebror Ruben blir proff som junior. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STØRST BLE SIST: Ruben Yttergård Jenssen spiller for Norge og Tromsø, mens lillebror Ruben blir proff som junior. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Rubens lillebror på vei til Lyon

Ulrik (16) enig om kontrakt.

Ulrik Yttergård Jenssen (16) er enig med Lyon om de personlige betingelsene og nærmer seg en overgang til den franske storklubben, skriver NRK.

Lillebroren til A-landslagsspilleren Ruben Yttergård Jenssen ble enig med Lyon om en overgang mandag kveld. Han ble oppdaget av klubben i en G16-landskamp tidligere i år.

- Dette kan være en sjanse som bare kommer én gang i livet. Det vil være spennende å ha prøvd det i hvert fall. Det hadde vært interessant å bo i utlandet og spille for Lyon, sier Jenssen til NRK.

Sjefsspeider Gerard Bonneau i Lyons ungdomsakademi tror Jenssen vil passe godt inn i klubben.

- Han har gjort et godt inntrykk på alle trenerne i klubben. Han er intelligent, en god tekniker og en spiller vi har stor tro på, sier Bonneau.

Etter planen vil 16-åringen flytte til Frankrike sammen med moren Ann-Torild Yttergård i februar, men fremdeles må Lyon bli enig med Tromsø og moderklubben Fløya før avtalen er i boks.

Lyon har avtalt møte med de to klubbene i tirsdag formiddag. I utgangspunktet er kompensasjon ved slike overganger fastsatt, men klubbene kan komme med innspill de ønsker å ha med i avtalen.

(NTB)