BUSINESS AS USUAL: Luis Suárez ble i dag klar for Barcelona. Dermed er det slutt på møtene mellom ham og John Ruddy på Norwich. Det er nok sistnevnte mer enn godt fornøyd med. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
BUSINESS AS USUAL: Luis Suárez ble i dag klar for Barcelona. Dermed er det slutt på møtene mellom ham og John Ruddy på Norwich. Det er nok sistnevnte mer enn godt fornøyd med. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Ruddy vil ha en bit av kaka for å ha «hjulpet» Suárez til Barcelona

Slapp inn elleve mål på fire kamper.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det klart at den mildt sagt kontroversielle stjernespissen Luis Suárez pakker snippsekken og flytter til Barcelona.

En bit av kaka Den endelige overgangssummen er ikke offentliggjort, men de fleste opererer med et beløp i sjiktet mellom 770 og 800 millioner norske kroner.

En anseelig sum er det uansett, og én mann mener nå at han fortjener en liten bit av kaka. Norwich-keeper John Ruddy.

- Må da ha gjort meg fortjent til den del av Suárez-avtalen?, skriver han i dag på Twitter, med et dårlig skjult glimt i øyet.

Og kanskje har han en god sak? Ruddy har nemlig stått mellom stengene fire ganger da de gulkledde har møtt laget fra Merseyside de siste årene.

Det har gått så som så for den engelske sisteskansen, men desto bedre for den blodferske Barcelona-spilleren.

2,75 per kamp Den fjerde desember i fjor måtte han plukke fem baller ut av nettet. Fire av disse var det den uruguayanske stjernespissen som hadde ekspedert, mens han var nest sist på Raheem Sterlings 5-1-scoring.

Da de to møttes igjen april vant laget fra Merseyside 3-2. Denne gangen scoret Suárez ett mål.

Går man tilbake til september 2012 feide Suárez inn nok et hat-trick samt en målgivende pasning, og 28. april i samme kalenderår ble det også tre scoringer.

11 mål og 2 målgivende på fire kamper. Det gir et snitt på småpene 2,75 mål per kamp, og har neppe trukket ned spissens markedsverdi.

Men uansett om Suárez hadde gått til Spania eller ei hadde Ruddy sluppet unna sin nemesis denne sesongen da kanarifuglene i år skal kjempe om opprykk mot blant annet Ole Gunnar Solskjærs Cardiff.