- Rudi er ikke bra nok for landslaget

Med gårsdagens knallkamp er Petter Rudi til de grader tilbake i norsk klubbfotball. Men ikke på landslaget. Åge Hareide tar ikke med Rudi mot Russland 28. april.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Både med og uten ball gjorde Petter Rudi i går det meste man kan forlange av en fotballspiller. Han kronet det hele med scoring. Midtbanemakker Magne Hoseth er klar i sin sak. Han ønsker å spille sammen med Rudi på landslaget.

- Det hadde vært artig, og fortsetter vi som dette burde det være rom for det, sier Hoseth til Dagbladet.

- La ikke Petter inn en god søknad i dag, så vet ikke jeg, sier Molde-trener Reidar Vågnes.

Han har mye av æren for at Rudi nå spiller i Tippeligaen igjen.

- Noe av det første jeg gjorde da jeg fikk tilbud om å trene Molde var å ringe Petter. Blant annet fordi jeg mener at han har mye ugjort på landslaget, og at den beste måten for Petter å komme tilbake dit, er å være med på gjenreisingen av Molde, sier Vågnes.

- Kan ikke bedre

Landslagssjef Åge Hareide så gårsdagens kamp fra tribunen. Og er forsiktigere enn de fleste i karakteritstikkene av Rudi.

- Petter spilte en ganske bra førsteomgang, sier han til Dagbladet.

- Er han aktuell for Russland-kampen?

- Nei, det holder ikke med en god kamp. Han må bevise mer, men spiller han flere kamper som dette, så blir han automatisk kvalifisert.

Sjøl har Rudi lave skuldrer i forhold til et eventuelt comeback for Norge. Han er mest opptatt av Molde. Og særlig av den første halvtimen i går.

- Jeg mener seriøst at vi ikke kan spille bedre enn vi gjorde da, sier han.

Som 95-laget

Stikkordene for «nygamle» Molde er høy aggressivitet, mange spillere framover samtidig, spill på fot i høyt tempo og rå løpskapastitet i midtbaneleddet.

Rudi drar parallellen tilbake til 1995, da han hadde en sentral rolle for Molde bak de tre S-ene Solskjær, Stavrum og Sundgot.

- Det vi gjorde i dag, minner mye om det vi presterte den gangen, sier Rudi.

Han mener at Molde nå må tørre å sette seg høye mål.

- Vi bør ha ambisjoner om å bli blant de fire beste. Bare å bli bedre enn i fjor er ikke nok å strekke seg etter.

- Jeg er enig i at vi likner på 95-laget i dag, men jeg er slett ikke enig med Petter i at vi ikke kan spille bedre enn i dag sjøl om jeg respekterer at han opplever det slik, sier Reidar Vågnes.

- Hva kan bli bedre?

- Vi kan bli bedre i avslutningsfasen.

Åge Hareide trente Moldes 95-utgave. Han så trekk som liknet på laget som pøste inn scoringer.

- Ja, men det laget hadde større fart. Og Øyvind Hoås er noen hakk under Solskjærs nivå. Bernt Hulsker ligger også noen hakk under Sundgots nivå den gangen, sier Hareide som uansett var ganske imponert over kvaliteten i serieåpningen.

- Det var mye bra. Det gledet meg mest at Magne Hoseth preget andreomgangen da flere av Molde-spillerne gikk tomme. Ellers imponerte Thomas Mork som back mot Jan Derek Sørensen. Lyn må bedre presisjonen, men blir nok å regne med, sier Hareide.

Regn med Petter Rudi, også!

- Tippeligaen er jo en vanskelig liga å spille bra i, sier han.

- Hvordan da?

- Det er voldsomt fysisk tøft og lagene er flinke til å organisere seg. Alle jobber steinhardt.

BLIKK FOR SPILLET: Moldes Petter Rudi er tilbake i Molde - og i landslagform. Men landslagssjef Åge Hareide vil se ham på et stabilt høyt nivå før han får gjøre comeback på Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer