Rudi er tilbake

KIEV (Dagbladet.no): Alt tyder på at Petter Rudi (27) gjør comeback for Norge i morgen. Nils Johan Semb ser ut til å ha bestemt seg for elleveren mot Ukraina. Se laget!

Dagbladet.no inviterte leserne til å stemme fram hvilke elleve som bør starte skjebnekampen mot Ukraina.

Du kan fortsatt stemme inn din favoritt og sjekke ut «Folkets lag»!

Nærmere 10 000 har allerede stemt og «Folkets lag» er ikke ulikt det laget Dagbladet.no tror Semb starter med i morgen.

Backtrøbbel

Det har knyttet seg en del usikkerhet omkring Christer Basma og Thorstein Helstad de siste dagene. Men etter dagens trening ble begge meldt spilleklare. Det betyr etter all sannsynlighet at Basma får sin åttende landskamp. Høyrebacken var den forsvarsplassen Semb har vært mest usikker på.

Helstad derimot ser ut til å måtte ta til takke med en benkeplass. På dagens formasjonstrening så det ut som om landslagssjefen velger Petter Rudi og Jo Tessem på kantene.

Rudi spiller i så fall sin første landskamp siden høsten 1999. Rudi var også mannen Dagbladet.nos lesere ville ha på høyrekanten. Paradokset for Rudi er at han igjen må spille kant på landslaget.

- Jeg har alltid spilt sentralt på klubblaget, men det går bra, sier Rudi til Dagbladet.no.

Bjarte ute av laget

Molde-spilleren har vært strålende i Tippeligaen denne våren, men 1. juli er Rudi Bosmann-spiller og kan gå gratis dit han vil. Landskampen i morgen kan derfor være et ypperlig utstillingsvindu for Rudi.

- Det tenker jeg ikke på, sier Rudi.

Dagbladet.nos lesere fikk det ikke helt som de ville på midtbanen. Bjarte Lunde Aarsheim og Helstad var inne på «Folkets lag», men her ser det ut som Semb velger å kjøre Eirik Bakke ut som indreløper og Tessem på kanten.

Thomas Myhre, midtstopperne, Øyvind Leonhardsen og John Carew var soleklare førstevalg både for Dagbladet.nos lesere og landslagssjefen.

Dagbladet.no tror Semb starter med dette laget (4-5-1):

Thomas Myhre - Christer Basma, Henning Berg, Erik Hoftun, Vidar Riseth - Petter Rudi, Øyvind Leonhardsen, Trond Andersen, Eirik Bakke, Jo Tessem - John Carew.

<B>FØRSTEVALG: John Carew er førstevalg både på Nils Johan Sembs lag og folkets landslag.