Rudi holdt løftet

FA-cupen 3. runde: Sheffield Wednesday- Norwich 4-1. Petter Rudi (25) lyktes i første forsøk på å holde nyttårsløftet: Flere scoringer. Da er selv en formalitet av et 3-0-mål verdt en knyttneve i lufta og et sett med tenner til fotografen.

Slik forklarer Petter den første fulltrefferen i 1999: Jeg fikk et langt oppspill, som ble stusset videre av Humpreys. Jeg nådde ballen like før keeper og rullet den kontrollert i mål.

Petter Rudi fikk fortjent oppmerksomhet fra fansen, men mest populær på Hillsborough i går var Ritchie Humpreys.

Humpreys hadde ikke scoret siden FA-cupkampen mot Bradford for nesten to år siden, og skulle egentlig ikke spilt i går. Men Andy Booth kom ikke gjennom en legesjekk rett før kampen, og lettere ineffektive Humpreys fikk en ny sjanse.

Den grep han i korte trekk på denne måten:

  • 18. minutt: Spilt igjennom, skyter under keeper: 1-0.
  • 33. minutt: På rett plass til rett tid: 2-0.
  • 40. minutt: Stusset Petter Rudi fram aleine med keeper: 3-0.

Småsov

Nordmannen fikk en såkalt lang tå på ballen foran Norwich-keeper Michael Watt. Og det er mer enn en klisjé: Sannsynligvis har Rudi de lengste tærne i Premier League.

3-0 var uansett et enkelt faktum, og kanskje derfor sto Wednesday og småsov i egen målgård noen minutter seinere. Roberts reduserte på en corner - og fikk Norwich til å mobilisere alt de maktet i minuttene etter pause.

Heldig trekning

Det ga et brukbart trykk, men ingen sjanser. I stedet kunne Dejan Stefanovic sette inn Wednesdays fjerde mål 17 minutter før slutt, drøyt ti minutter etter at Benito Carbone og hjemmefansen følte seg snytt for et straffespark.

Stort sett Wednesday med andre ord. Og nå venter førstedivisjonslaget Stockport på Hillsborough i 4. runde.

- Heldig trekning, mener Petter Rudi.

  • Lørdag møter han en annen norsk målscorer fra helgas cuprunde - Steffen Iversen og Tottenham.