Rudi strålende mot Lyn

Molde var klart best og slo Lyn fortjent 2-0. Petter Rudi synes kampen minnet om Moldes storhetstid.

Molde-Lyn 2-0 (1-0).

Mål: 1-0 Petter Rudi (16), 2-0 Marcus Andreasson (87). Lyn, som av mange er utropt til medaljekandidat i Tippeligaen i år, ble rett og slett et nummer for små mot et inspirert Molde-lag, anført av en glitrende Petter Rudi. Han var banens desidert beste spiller, og publikum hyllet hjemmelaget med stående applaus. Det er lenge siden sist.

Landslagstrener Åge Hareide så selv kampen, men er forsiktig med kommentarene i forhold til Rudi, som kan aspirere til en plass på landslaget igjen.

- Storhetstiden

- Dette minnet meg litt om Moldes storhetstid, sa Petter Rudi til NTB etter kampen.

Han scoret selv det første målet etter 16 minutter på et innlegg fra Øyvind Hoås. Mål nummer to kom på corner i annen omgang, og det var midtstopper Marcus Andreasson som headet i mål etter 87 minutter.

Molde var helt suverene den første halvtimen, og var også klart best det meste av annen omgang. Lyn hevet seg noen hakk etter at Kihlberg forlot Moldes midtbane og Øyvind Leonhardsen kom inn på Lyns midtbane, men Lyn klarte ikke å utnytte overtaket så lenge det varte.

Leverte ikke

Lyn-trener Hans Knudsen mener at Lyn ikke klarte å ta ut potensialet sitt i denne kampen.

- Vi må heve oss flere hakk, sier han.

Hos Molde fungerte hele laget på et høyt og sammensveiset nivå i denne kampen, kanskje med unntak av angrepsrekka som fortsatt har en del å gå på. Det innrømmer også Molde-trener Reidar Vågnes. Men Vågnes er først og fremst overrasket og stolt over lagets prestasjoner, og spesielt over Petter Rudi.

- I dag koblet Petter inn «overdriven», og han nærmer seg godformen, sa Vågnes.

Hos Molde var Petter Rudi bestemann, men hele midtbanen med Hoseth, Kihlberg og Rudi var i godt slag. Også keeper Eddie Gustafsson og midtstopperne David Ljung og Marcus Andreasson var meget gode.

Lyns beste var midtstopperne Steven Lustü og Tommy Berntsen. I tillegg gjorde Jan Derek Sørensen en iherdig innsats, uten å lykkes. Lyn hadde to kjempesjanser i første omgang og et stolpetreff av Peter Markstedt i andre.

(NTB)

BANENS BESTE:</B> Petter Rudi dominerte på Molde stadion. Her setter han inn 1-0 bak Lyn-keeper Ali Al-Habsi.