Rudisha med raskeste 800 meter på 12 år

Løp på 1.42,01 i Italia.

RASK: David Lekuta Rudisha (t.h.) leverte den raskeste 800 meteren på 12 år da han løp på 1.42,01 i italienske Rieti. Her er kenyaneren under VM i Berlin i august. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
RASK: David Lekuta Rudisha (t.h.) leverte den raskeste 800 meteren på 12 år da han løp på 1.42,01 i italienske Rieti. Her er kenyaneren under VM i Berlin i august. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kenyaneren David Lekuta Rudisha imponerte på 800 meteren i italienske Rieti søndag. Han vant på 1.42,01 og løp den raskeste 800 meteren på over tolv år.Forrige gang det ble løpt raskere på distansen var da dansk-kenyaneren Wilson Kipketer satte verdensrekord med 1.41,11 i Köln 24. august 1997. Kipketer har ytterligere tre løp som er raskere enn Rudishas vinnertid fra søndag. Sebastian Coe har løpt raskere en gang, og det har også Brasils Joaquim Cruz.Norges OL-vinner på 800 meter, Vebjørn Rodal, vant gullet i Atlanta i 1996 på tiden 1.42,58, og det er fortsatt olympisk rekord.

Det var en fantastisk 800 meter i Rieti, for også Alfred Kirwa Yego fra Kenya og sørafrikaneren Mbulaeni Mulaudzi løp under 1.43. Powell best i motvindI sterk motvind løp Asafa Powell inn til 9,99 i Rieti søndag kveld, og det viser at han fortsatt er i glimrende form. Det er også klart at Powell liker seg veldig godt i Rieti, for det var nettopp på denne banen han satte verdensrekord med 9,74 sekunder for to år siden.

Nå er den rekorden slått flere ganger. Usain Bolt senket den først til 9,69 (Beijing-OL i fjor), og så til 9,58 (i Berlin-VM i år).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer