Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rudisha med raskeste 800 meter på 12 år

Løp på 1.42,01 i Italia.

RASK: David Lekuta Rudisha (t.h.) leverte den raskeste 800 meteren på 12 år da han løp på 1.42,01 i italienske Rieti. Her er kenyaneren under VM i Berlin i august. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
RASK: David Lekuta Rudisha (t.h.) leverte den raskeste 800 meteren på 12 år da han løp på 1.42,01 i italienske Rieti. Her er kenyaneren under VM i Berlin i august. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

Kenyaneren David Lekuta Rudisha imponerte på 800 meteren i italienske Rieti søndag. Han vant på 1.42,01 og løp den raskeste 800 meteren på over tolv år.

Forrige gang det ble løpt raskere på distansen var da dansk-kenyaneren Wilson Kipketer satte verdensrekord med 1.41,11 i Köln 24. august 1997. Kipketer har ytterligere tre løp som er raskere enn Rudishas vinnertid fra søndag. Sebastian Coe har løpt raskere en gang, og det har også Brasils Joaquim Cruz.

Norges OL-vinner på 800 meter, Vebjørn Rodal, vant gullet i Atlanta i 1996 på tiden 1.42,58, og det er fortsatt olympisk rekord.

Det var en fantastisk 800 meter i Rieti, for også Alfred Kirwa Yego fra Kenya og sørafrikaneren Mbulaeni Mulaudzi løp under 1.43.

Powell best i motvind

I sterk motvind løp Asafa Powell inn til 9,99 i Rieti søndag kveld, og det viser at han fortsatt er i glimrende form. Det er også klart at Powell liker seg veldig godt i Rieti, for det var nettopp på denne banen han satte verdensrekord med 9,74 sekunder for to år siden.

Nå er den rekorden slått flere ganger. Usain Bolt senket den først til 9,69 (Beijing-OL i fjor), og så til 9,58 (i Berlin-VM i år).

- Det blåste kraftig, og da jeg kom på banen og virkelig kjente hvor kraftig vinden var, så var min aller første tanke at det ikke kom til å bli noen rask 100 meter, sa Powell.

- Det er fortsatt mulig for meg og noen andre å ta opp kampen mot Bolt, men han løper på 9,5-tallet, så vi må forbedre oss for å gi ham kamp. Det betyr at vi må jobbe hardere, slik at det kan bli mange gode og spennende konkurranser. Det er bare å jobbe på, sa Powell etter 100 meterseieren i Rieti søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media