Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rufsete Søndrål

Ådne Søndrål lengter fortsatt etter å ta tilbake verdensrekorden han mistet for nesten to år siden. Rekordhallen i Calgary ga ham ikke bedre enn 1.45,80 i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det holdt likevel til seier. Og tida viser at 30-åringen fra Hol er i OL-rute:

Den er norsk skøytesports nest raskeste 1500-meter noensinne.

De to verdenscupløpene Søndrål har kommet over målstreken i hittil i år har gitt seier. I Den Haag falt han trolig fra topplassen. Calgary ga 38/100 sekund ned til toer Erben Wennemars fra Nederland.

Dårlig runde

- Det føles greit, men jeg har ikke følt meg helt bra de siste par dagene, så det var ikke den store dagen. Men det gir sjøltillit å vinne, sier Søndrål til Dagbladet.

I går var det andrerunden som var treigest på Calgary-isen, hvor været ga høyttrykk i går. Det betydde mindre sjanser på v-rekord. Søndråls 26,3 var langt fra dårlig, men han mener sjøl det er der han har mest forbedringspotensiale.

- Jeg er for treig, og kan nok hente inn et halvsekund der, sier Søndrål, som tror det vil være nok til et OL-gull på distansen i Salt Lake City.

På sisterunden er derimot den rutinerte nordmannen uslåelig, og i går valset han over Wennemars. De siste 400 meterne gikk unna på 28,5, mot Wennemars 29,6.

- Han var en av dem som gikk skikkelig hardt ut for å ta verdensrekorden, men som mislyktes, sier Søndrål.

Fortsatt er det rekorden som er Søndråls håp for sesongen - selvsagt sammen med OL-gullet i februar.

Vil ha rekord

29. januar i fjor overtok nederlandske Jakko Jan Leeuwangh 1500 meter-rekorden fra nordmannen. Siden har Kyu-Hyuk Lee fra Sør-Korea tatt den enda lenger ned: 1.45,20.

- Det er bittert å ikke klare den, men jeg må bare skjerpe meg til neste gang, sier han.

Nå venter harde fysiske økter etter hjemkomst til gamlelandet, og muligens NM i enkeltdistanser på Sør-Fron i romjula.

- Jeg liker meg godt på den banen, og håper jeg kan gå, sier 30-åringen, som satt på dopingtest da Dagbladet snakket med ham seint i går kveld.

  • Partner Petter Andersen plasserte seg i går på andreplassen i verdenscupen sammenlagt etter jevne løp - og en seier - så langt. I Canada ble det 5. plass, 1,25 sekund bak sin «umulige» landsmann.
PALLTOPP: Ådne Søndrål vant sin andre verdenscupseier for sesongen i går. Nederlederen Erben Wennermars ble slått med 38/100 sekund, mens Derek Parra fra USA måtte nøye seg med tredjeplassen. Søndrål er nå nr. 4 i Verdenscupen sammenlagt.Foto: LARRY MACDOUGAL/Digitalsport
Hele Norges coronakart