PÅ FOLKETS SIDE: Mahonri Schwalger og hans Samoa gikk ikke videre fra gruppespillet i årets Rugby-VM. Nå peker han på lagets manager og andre i støtteapparatet for at forberedelsene ikke ble gode nok.Foto: REUTERS/Nigel Marple
PÅ FOLKETS SIDE: Mahonri Schwalger og hans Samoa gikk ikke videre fra gruppespillet i årets Rugby-VM. Nå peker han på lagets manager og andre i støtteapparatet for at forberedelsene ikke ble gode nok.Foto: REUTERS/Nigel MarpleVis mer

Rugby-sjef på Samoa bøtelagt med 100 griser

Svinaktig opptreden i VM-skandale.

(Dagbladet): Samoas landslag i Rugby vurderte, ifølge et brev lagkapteinen Mahonri Schwalger har skrevet til landers statsminister, å reise hjem fra årets VM-sluttspill i Rugby Union, skriver The Guardian.

Grunnen skal være at apparatet rundt landslaget valgte å prioritere å drikke med venner framfor å møte opp på treninger og offisielle tilstelninger rundt landslaget.

På folkets side
- Vi snakket om de unge skoleguttene som donerte lunsjpengene sine til laget vårt, om folket vårt som heller vil gi pengene sine til laget og selv gå sultne og om det spesielle båndet vi har med folket. Det er vårt ansvar som spillere å være trofaste og å gi alt for dem. Det var den eneste grunnen til at spillerne ble igjen, skriver Schwalger til statsministeren.

For etter at Samoa, som er ranket som nummer ti i verden, varmet opp med å slå VM-favoritten Australia 32-23 i en treningskamp i Sydney, ble det tyngre for Manu Samoa da sluttspillet begynte på New Zealand i september.  

Sviktet før kampene
Både Wales og Sør-Afrika ble for sterke i gruppespillet, men gutta fra Samoa følte de ble forrådt av sine egne ledere.

- Som lag føler vi at forberedelsene våre ble ødelagt av folk i vitale posisjoner sviktet pliktene og ansvaret sitt før hver eneste kamp, skriver Schwalger ifølge The Guardian.

Får bot av landsbyen
Verst går det ut over lagets manager Tuala Matthew Vaea. Vaea skal ha betraktet hele sluttspillet som en ferietur og prioritert egne venner framfor laget.

Statsminister Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi støtter også offentlig lagkaptein Schwalgers versjon av sluttspillet.

- Jeg ble invitert til VIP-området før Sør-Afrika-kampen og så hva som skjedde, sier Malielegaoi til Samoa Observer.

Vaea er i så hardt vær at hans egen landsby, av samme navn, har besluttet å bøtelegge den skandaløse oppførselen. Vaea er ifølge New Zealand herald bøtelagt med 100 griser for å ha brakt landsbyens navn i vanry, skriver The Guardian.