Rugby

Rugby-stjerne bøtelagt etter sexvideo

Den nasjonale rugbyligaen i Australia bekrefter at de har bøtelagt en av spillerne etter flausen.

BØTELAGT: En spiller i den australske toppserien i rugby er bøtelagt etter at en video ble lekket på nettet. Foto: NTB/Scanpix.
BØTELAGT: En spiller i den australske toppserien i rugby er bøtelagt etter at en video ble lekket på nettet. Foto: NTB/Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken kom ligaen med en pressemelding der de bekrefter at en spiller er blitt bøtelagt med 5000 australske dollar (rundt 32 000 kroner) for å «ha brakt idretten i vanry».

Nylig kom det nemlig frem en video av den ikke-navngitte spilleren som har sex på et offentlig toalett, som siden har blitt delt på sosiale medier.

Det bekreftes at denne spilleren spiller for toppdivisjonslaget Parramatta Eels, og at ligaen er kjent med at spilleren «tilsynelatende er et offer for å ha blitt filmet ulovlig» under akten.

ABC News har tidligere meldt at Parramatta Eels har varsket om videoen til ligaen, og at de hadde kjennskap til at det ble gjort forsøk på å distribuere videoen.

Et av argumentene til Parramatta Eels skal ha vært at spillerens privatliv ble invadert da videoen, angivelig, skal ha blitt tatt av en tredjepart på et offentlig toalett.

Spilleren har fått fem dager på seg til å svare på bøteleggelsen fra ligaen, som også uthever i sin pressemelding at de kommer til å bistå spilleren juridisk, dersom det er ønskelig.

Ifølge Stuff i New Zealand, så er dette den tredje sexskandalen på kort tid i australsk rugby. Blant annet måtte Tyrone May, som spiller for Penrith Panthers, gjennom rettssak etter å ha filmet en kvinne som ikke hadde samtykket i forkant.

Kotoni Staggs i Brisbane Broncos ble frikjent for alle anklager etter at en sexvideo dukket opp på internett. Den gang ble det bestemt at han slapp unna da videoen var filmet i hans eget hjem, og at Staggs ikke hadde samtykket til at videoen ble sluppet offentlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer