Rugby-stjerne fikk sparken etter å ha urinert seg selv i munnen

Sendt rett i behandling.

(Dagbladet): De siste dagene har det naturlig nok vært mye prat om utestengelser og hva som er akseptabelt å gjøre på en idrettsbane og ikke.

Nå har The Cronulla Shark Football Club i den australske rugby-ligaen slått fast hva som er langt over streken for rugbyspillere i deres klubb og liga.

Treårskontrakten med stjernespilleren Todd Carney, verdt i underkant av fire millioner kroner i året, er kansellert med umiddelbar virkning etter at et bilde av Carney begynte å sirkulere på nettet, skriver flere australske medier i dag. Oppsigelsen har full støtte i det australske rugbyforbundet, og er blitt det store samtaleemnet i Australia i dag.

På det omtalte bildet befinner Carney seg på en nattklubb, der han tilsynelatende urinerer seg selv i munnen foran pissoaret. Ifølge australske Daily Telegraph er dette en ny trend blant provokatørene i sosiale medier som har fått navnet «gurgling» eller «bubbling».

Carney skal tilsynelatende ha kastet seg på trenden.

I en pressemelding fra klubben heter det at Carney er ferdig i klubben, men at både Cronulla Sharks og ligaen tar ansvar for ham videre. Det betyr at han og familien får tilbud om terapi og behandling, også det umiddelbart.

- I Sharks har vi forpliktet oss til å bygge en klubb med suksess, en klubb med sterke verdier og som verdsetter respekt og setter høye standarder gjennom alt vi gjør og er. Da Todd ankom klubben ble han gjort fullstendig klar over ansvaret hans, både av og på banen, overfor ham selv, klubben, og sporten generelt. Bildet som kom fram i sosiale medier i går kveld samsvarer ikke med de verdiene og standardene klubben har, eller de vi skal ta med oss inn i framtida, skriver klubben.