TILBAKE I RETTEN: I dag skal friidrettsprofilen Oscar Pistorius tilbake i retten etter at han er siktet på drapet på kjæresten. Nå nevnes kjærestens vennskap til rugbyspilleren Francois Hougaard som et mulig motiv. Foto: REUTERS
TILBAKE I RETTEN: I dag skal friidrettsprofilen Oscar Pistorius tilbake i retten etter at han er siktet på drapet på kjæresten. Nå nevnes kjærestens vennskap til rugbyspilleren Francois Hougaard som et mulig motiv. Foto: REUTERSVis mer

Rugbyspilleren Francois (24) dras inn i Pistorius-dramaet

I dag er Pistorius tilbake i retten.

(Dagbladet): I dag klokka åtte er Oscar Pistorius (26) tilbake i retten, etter at friidrettsstjernen er siktet for drapet på kjæresten, modellen og juristen Reeva Steenkamp (29).

I går meldte sørafrikanske Times at en venn av paret, rugbyspilleren Francois Hougaard (24), dras inn i saken.

Før Steenkamp ble sammen med Pistorius, hadde hun en flørt med rugbystjernen. Ifølge flere medier skal de inntil drapsnatta ha vært nære venner, og sjalusi dras fram som et mulig motiv for drapet som skjedde natt til torsdag i forrige uke.

Hougaard er en stjerne i hjemlandet og landslagsspiller i rugby. Han debuterte på landslaget tilbake i 2009, og vant Currie Cup samme år. Han spiller på laget Blue Bulls.

Ber om respekt
Rugbyspillerens advokater sendte i går et brev til Times der de ba om respekt for at klienten ikke ønsker å uttale seg.

ANKOMMER RETTEN: Oscar Pistorius ankommer retten i dag. Pistorius er delvis skjult i baksetet i bilen. Foto: AP Photo/ Waldo Swiegers
ANKOMMER RETTEN: Oscar Pistorius ankommer retten i dag. Pistorius er delvis skjult i baksetet i bilen. Foto: AP Photo/ Waldo Swiegers Vis mer

«Klienten vår vil ikke kommentere noen rykter eller svare på noen spørsmål angående Reeva Steenkamp eller Oscar Pistorius på nåværende tidspunkt siden dette er en pågående etterforskning og denne triste saken ikke har noe med ham å gjøre. Vår klient sørger over tapet av en nær venn, og vi ville satt pris på om dere viste den avdøde den respekten hun fortjener og ikke påvirker politiet unødvendig i etterforskningen deres,» heter det i brevet fra advokatene.

Under det to dager lange fengslingsmøtet som innledes i dag, skal retten avgjøre om Pistorius skal løslates mot kausjon fram til hovedforhandlingene starter.

Skutt fire ganger Her vil også bevisene som politiet har framskaffet i løpet av etterforskningen bli lagt fram.

Flere detaljer har imidlertid allerede lekket til medier verden over.

Tidlig i etterforskningen ble det rapportert at Steenkamp ble skutt fire ganger gjennom baderomsdøra. Flere kilder, blant annet CBS News, har seinere rapportert at hun trolig først ble skutt på soverommet før hun gjemte seg på badet der hun ble skutt flere ganger. 29-åringen gravlegges seinere i dag.

Fant blodig balltre Søndag skrev den sørafrikanske avisa City Press at politiet har beslaglagt et blodig balltre, som skal være sentralt i etterforskningen.

Nyhetsbyrået AFP skriver at politiet nå undersøker om balltreet ble brukt til å angripe Steenkamp, eller om det er hun som har brukt det i selvforsvar.

Videre skal Pistorius ha tatt flere telefoner kort tid etter hendelsen.

Ringte venn Omtrent en halvtime etter skytingen skal han ha ringt en av sine bestevenner, businessmannen Justin Divaris, ifølge Daily Mirror som viser til et intervju han har gjort med Sunday People. Det skal ha vært Divaris som introduserte de to for hverandre i utgangspunktet.

- Min kjære, jeg har drept min kjære. Gud få meg bort herfra, skal Pistorius ha sagt.

Denne samtalen skal ifølge Divaris ha funnet sted før Pistorius ringte nødnummeret.

Brøt sammen i retten «Blade Runner» hevder at han trodde det var en innbruddstyv han skjøt mot natt til torsdag, men denne forklaringen fester ikke politiet lit til. På fredag ble friidrettsstjerna framstilt for retten, der han brøt sammen.

Om han blir tiltalt og funnet skyldig for overlagt drap, må Sør-Afrikas kanskje største idrettshelt trolig sone en livstidsstraff på minst 25 år i fengsel.

De sørafrikanske fengslene er kjent som noen av de mest brutale i verden.

DREPT: Modell og jurist Reeva Steenkamp. Foto: AP Photo/Courtesy of Stimulii-HO
DREPT: Modell og jurist Reeva Steenkamp. Foto: AP Photo/Courtesy of Stimulii-HO Vis mer