Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rugland drar kontraktsløs hjem til Norge på onsdag

Men tilbakemeldingene er positive fra Detroit Lions.

(Dagbladet): Lørdag fikk Håvard Rugland en telefon fra Detroit Lions med beskjed om å kaste seg på første fly over Atlanterhavet. Mandag morgen stilte han til legesjekk hos de blåkledde, før han gjennomførte en treningsøkt sammen med David Akers og to andre kontraktsløse kickere.

Tilbakemeldingene derfra fra positive, men det blir ikke NFL-kontrakt på 29-åringen fra Ålgård. I alle fall ikke i denne omgang.

I NFL er nemlig reglene slik at når en spiller er på prøvespill mens sesongen pågår, må han få kontrakt i løpet av 24 timer for at klubben skal kunne fortsette å holde på ham. Hvis ikke må spilleren forlate klubben igjen.

Rugland har ikke fått kontrakt med Lions, og får trolig den offisielle beskjeden i løpet av dagen om at han kan reise tilbake til Norge igjen.

Aktuell neste år - Håvard ligger vel og sover nå, men da jeg snakka med ham sist i går kveld, hadde han ikke fått noen beskjed. Indikasjonene han har fått er at det bare var et prøvespill, at ingen av de tre kickerne skulle få kontrakt. Lions ville bare sjekke at alle er i god form, og at Håvard har venstreslegga i orden. Når sesongen er over, blir det derimot mer spennende, sier manager Kevin Skabo til Dagbladet på telefon fra USA

Grunnen til det er enkel: David Akers, som kapret kickerjobben i Lions foran nesa på Rugland i sommer, har ikke prestert som forventet denne sesongen.

Veteranen har tidligere vært regnet som én av de aller beste i ligaen, men i år ligger han langt nede på lista over treffprosent. Seinest denne helga bommet han på et field goal fra svært overkommelig avstand.

- Akers har ikke levert, alle som følger NFL ser det. Lions må tenke på hva de skal gjøre i framtida. Akers får nok spille ut sesongen, men så vil de nok ha inn en erstatter. Derfor er det veldig positivt at Håvard blir invitert tilbake. Det viser at de tenker på ham, og ser på ham som en kandidat for neste år, sier Skabo til Dagbladet.

Høyt nivå Da Dagbladet møtte Rugland i Stavanger i oktober, var det en selvsikker og treningsvillig Rugland som stod og sparket baller aleine på ei gresslette.

- Sjansen for at jeg blir NFL-kicker en gang i framtida anser jeg for å være veldig store, sa 29-åringen den gangen.

Skabo er udelt enig.

- Jeg er overbevist om at han blir NFL-kicker til slutt. De to andre som ble invitert på prøvespill nå har erfaring fra NFL, så det viser hva slags nivå de regner ham for å ligge på, sier manageren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media