ÅLREIT FYR: Håvard Rugland synes Ndamukong Suh er hyggelig. Det er ikke alle motspillerne enige i. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
ÅLREIT FYR: Håvard Rugland synes Ndamukong Suh er hyggelig. Det er ikke alle motspillerne enige i. Foto: Christian Petersen/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Rugland-kompis må betale bot på 180 000 kroner for hard takling

Ikke første gangen Ndamukong Suh straffes.

(Dagbladet): Håvard Rugland fra Ålgård jobber knallhardt for å nå drømmen om å spille i NFL. Tidligere i år var han på prøvespill hos et par klubber, og størst suksess gjorde han i Detroit Lions. Der ble han også god venn med Ndamukong Suh, som er en forsvarsspiller med et mildt sagt frynsete rykte.

I dag ble det bekreftet av NFL at Suh blir nødt til å betale 31 500 dollar (rundt 186 000 kroner) i bot for en ulovlig takling på Cleveland Browns-quarterback Brandon Weeden.

Sju bøter - Han er veldig «på» når han spiller. Utenfor banen er han en kjempehyggelig fyr, sier Håvard Rugland til Dagbladet om sin tidligere lagkamerat.

Rugland trekker fram fysikken til forsvarsspilleren som en av hovedgrunnene til at han er blant de beste i ligaen. Det er kanskje ikke så rart - Suh er 193 centimeter høy, og veie 139 kilo. De aller fleste av disse kiloene er muskler.

Suh ble valgt som nummer to i draften i 2010, og er et udiskutabelt talent, men har fått vel så mye oppmerksomhet for utenomsportslige ting. Dagens bot er bare den siste i en lang rekke. Sju ganger har Suh blitt bøtelagt, og han er den eneste spilleren i NFL som har fått 100 000 dollar (ca 590 000 kroner) i bot for noe som skjedde på banen. Det gjorde han etter en ulovlig blokkering på Vikings-spiller John Sullivan i den første kampen av årets NFL-sesong.

Ikke godt likt I 2011 tråkket han på Packers-spiller Evan Dietrich-Smith, etter først å ha dyttet ham i bakken. Hendelsen ga Suh to kampers karantene, men seinere har han både sparket, dyttet og taklet ulovlig.

26-åringen har blitt kåret til den minst likte spilleren i ligaen. Totalt har han blitt nødt til å betale drøyt 1,2 millioner kroner i bøter for ulovligheter.

Men som Rugland påpeker - han er jo kjempehyggelig utenfor banen.