Rui Costa gir seg på landslaget

Rui Costa (32) setter punktum for sin landslagskarriere i EM-finalen mot Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rui Costa 3stopper på 94. landskamper dersom han får spille finalen.

- Da jeg var med på å vinne U20-VM i 1991, var mitt neste mål å bevise at Portugal kunne vinne en stor seniorturnering, og det tror jeg vi kommer til å gjøre søndag, sa playmakeren på en pressekonferanse i dag.

- Det har vært en stor ære å spille for landet mitt så mange år, men nå er overgangen fra min generasjon til den neste fullført. Nå er det på tide at de unge spillerne fører landet vårt til nye triumfer.

Det var Rui Costa, Fernando Couto og landslagssjef Luiz Felipe Scolari som møtte pressen i Alcochete der Portugal bor og trener under EM-sluttspillet. Rui Costa nyttet anledningen til å offentliggjøre sin beslutning.

Generasjonen som vant U20-VM i 1989 og 1991 ble utropt til Portugals «Geracao de ouro», gylne generasjon. Det var ventet at de ville dominere i EM- og VM-sluttspill utover 1990-tallet, men de greide ikke å innfri - før nå, med hjelp av en ny generasjon.

Portugal kom ikke til VM i 1994, de tapte kvartfinalen i EM i 1996, kom ikke til VM i 1998, tapte semifinalen i EM i 2000 og ble utslått i gruppespillet i VM i 2002.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer