Trekning Champions League, mandag 11. desember kl 11.30

Rule Britannia - Champions League oser av engelsk triumf hele veien til den blå sida av Manchester

Stadig fler mener at kvaliteten på topplagene i Premier League er bedre enn noen gang. Gruppespillet i Champions League kan tyde på det.

TILBAKE I ÅTTEDELSFINALEN: Liverpool er tilbake i det gode selskap for første gang siden 2009. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TILBAKE I ÅTTEDELSFINALEN: Liverpool er tilbake i det gode selskap for første gang siden 2009. Foto: Paul Greenwood/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PÅ EN KVELD da Liverpool tømte sitt offensive potensial og maltrakterte stakkars Spartak Moskva (7-0) går Champions League i vinterdvale fram til februar. Premier League, med fem av fem i åttendelsfinalene som trekkes mandag, har mange grunner til å være høye på seg selv. For var det godt og spennende før i verden er det godt, bedre, lysende, best og aldeles briljant det som nå serveres i verdens største og mest sette liga.

De andre store er herved advart.

De andre store skal virkelig passe seg.

PEP GUARDIOLA HAR to Champions League-trofeer med Barcelona (2009 og 2011). 26. mai neste år, i Kiev, Ukraina, kan han fort vinne sitt tredje. For selv om Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain og Bayern München med luringen Jupp Heynckes tilbake etter Carlo Ancelottis avskjed i oktober er de mest betrodde, ville jeg ikke satt ei krone på noen av dem uten å gardere tungt med laget som var ubeseiret helt til B-laget spilte ikke-kampen mot Sjakhtar Donetsk:

Pep Guardiolas Manchester City.

MANCHESTER CITY HAR vært uten konkurranse og vant de fem første CL-kampene før søndagens derby på Old Trafford fikk hovedprioritet. Det er imponerende alle dager. Når åttendedelsfinalen først er sikret er det lov å ta et hvileskjær. City er videre som gruppevinner.

MANCHESTER UNITED GJORDE det samme da de mente de var klare, tok litt for lett på Basel borte etter fire strake seirer, men var som naboen aldri truet i gruppespillet. Bunnsolid det også. United er videre som gruppevinner.

TOTTENHAM HAR OGSÅ vært ekstremt konkurransedyktige i en meget vanskelig gruppe. Uavgjort borte mot tittelforsvar Real Madrid (1–1) er det dårligste resultatet de har. Apoel hjemme, selv om det har gått tungt de Premier League de siste ukene, var derfor lett match (3-0). Spurs er videre som gruppevinner.

LIVERPOOL, FORDI DE har vært laget som har sløst, rotet det til og gitt bort mest i Champions League, levde under et visst press til fire minutter var spilt mot Spartak Moskva. Da ble det 1-0. Etter atten minutter var Jürgen Klopps mannskap tre opp. Og selv om de tapte den siste hjemmekampen og ble slått ut av gruppespillet i 2014, for ikke å snakke om den 3-0 ledelsen de ga bort i Sevilla for et par uker siden, så kunne det ikke gå galt denne kvelden.

Til det er gruppevinner Liverpool, som gjorde 3-0 til 7-0 og endte opp med 17 plussmål, rett og slett for gode når de bakerste spillerne ikke blir utfordret for hardt.

Offensivt, når de spiller som de har gjort den siste måneden, er kvartetten i front (Coutinho (3), Mané (2) Salah (1), Firmino (1) kanskje det skarpeste som finnes per dato.

DA STÅR VI igjen med Chelsea som er i åttendedelsfinale med like mange poeng som Roma (11) på bekostning av Atlético Madrid (finale 2014 og 2016, semifinale 2017). Chelsea er det eneste PL-laget som ikke vant sin gruppe. Hvilket er et historisk fullt hus uansett hvordan du velger å se det.

Det er også et massivt kvalitetstegn.

DEN ANDRE LIGAEN med full kvote ut over Premier League (fire lag – PL har fem på grunn av Manchester Uniteds friplass som vinnere av Europa League 2017) var Spanias La Liga. De mistet altså Atlético Madrid. Tre ligaer - Bundesliga (Tyskland), Serie A (Italia) og Primeira Serie (Portugal) hadde tre lag hver i gruppespillet. De er også ribbet.

ITALIA STÅR IGJEN med Roma og Juventus fordi Manchester Citys B-lag ikke gjorde Napoli noen tjenester. Tyskland står bare igjen med Bayern Munchen etter at Borussia Dortmund og RasenSport Leipzig er degradert til Europa League. Og Portugal står igjen med FC Porto etter at Benfica var sjanseløse og Sporting Lisboa gjorde det som var forventet av dem, tok tredjeplassen i gruppe D bak Barcelona og Juventus.

Det betyr bare inntil videre bare en ting:

Rule Britannia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer