Rule Romania

I utgangspunktet lå det an til at kveldens kamp mellom lederne av G-gruppa skulle bli et langt gjesp. Men så slo Romanias Moldovan til.

Første omgang var på mange måter kjedelig og langdryg. Bortsett fra en håndfull gode sjanser, de fleste engelske, virket lagene fornøyd med tingenes tilstand: 0-0. Men to minutter ut i 2. omgang slo Romanias veteran Hagi en god pasning til nummer 9 Moldovan som satte ballen i mål. Det økte forhåpningene til kampen. England kunne leve med uavgjort og ett poeng, men et tap ville sette trener Glenn Hoddles seiersdrømmer i alvorlig fare.

Men Romania er ikke kjent som et lag som lett gir fra seg ledelsen, og engelskmennene hadde store problemer med å komme til reelle målmuligheter. Men kampen tok et merkbart oppsving etter Romanias mål.

17 minutter ut i andre omgang hadde England en stor sjanse, Anderton la inn til Sheringham rett foran mål, men Sheringham var litt for kort i fottøyet til å nå fram. Likevel; England var inne i kampen igjen med tildels svært gode målsjanser. Men Romanias forsvarerrekke gjorde angrepsjobben vanskelig, og den omstridte spissen Sheringham ble byttet ut da det gjenstod 17 minutter. I tillegg var Romanias Ilie såpass respektløs at han tidvis parkerte engelskmennene, og briljerte med overlegen ballføring.

Men så kom forløsningen: Alan Shearer legger inn til innbytter Michael Owen, som setter ballen i mål. Utligningen kom 37 minutter ut i andre omgang.
Og så skjedde ting raskt: Romanias Petrescu kommer alene på løp mot det engelske målet, og setter ballen i nettet, noen sekunder på overtid.
Med blod på tann er engelskmennene bare milimetre fra å sette utligningsmålet ugjenkallelig i mål. Men bare nesten....

Kampen endte fortjent 2-1 til Romania.

Med denne kampen leder Romania Gruppe G med 4 poeng, mens England med 3 poeng er nødt til å slå Colombia neste uke.