Rulleskigull til Norge

Martin Hammer (27) og Ragnar Bragvin Andresen (25) til topps i VM.

VM-KONGE: Ragnar Bragvin Andresen var med på å vinne VM-gull i rulleski. Her er han under Skifestivalen Blink i Sandnes.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix .
VM-KONGE: Ragnar Bragvin Andresen var med på å vinne VM-gull i rulleski. Her er han under Skifestivalen Blink i Sandnes. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix .Vis mer

I et spurtoppgjør mellom flere nasjoner sikret Andresen gullet for Norge i lagsprinten over fem etapper. Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele stafetten, men Andresen var best i spurten.

- Jeg startet spurten omtrent 800 meter fra mål. Først gjorde jeg et rykk, deretter prøvde jeg å holde høy fart til mål. Jeg så meg aldri tilbake. Deilig med seier, sa Andresen.

Italia tok sølv, mens Sverige gikk inn til bronse. Fem lag kjempet om gullet på siste etappe.

Martin Hammer sørget for at Norge var høyt oppe i feltet før Andresen avgjorde lagkonkurransen.

- Dette var kjempekult, men det var Ragnar som gjorde gulljobben. Jeg prøvde å holde meg langt fremme i feltet for å unngå trøbbel. På sisterunden trykket jeg på det jeg hadde, og jeg er veldig godt fornøyd med hva jeg fikk til, sa Hammer.

Ragnar Bragvin Andresen gikk også inn til bronse individuelt på sprinten torsdag, men var irritert fordi han mente at konkurrenten fra Italia tjuvstartet i semifinalen. Lørdag fikk han sin store revansj ved å slå italienerne i spurten.

Aleksander Ek Dyrberg og Jan Erik Buskerud sikret norsk sølv i juniorklassen, mens Anikken Gjerde Alnæs og Mari Støen Gussiås tok bronse i kvinnenes juniorklasse.

(NTB)