Rumensk krise før Norge-kampen

Romania lurer på hvem som skal spille midtstoppere mot Norge etter at førstevalgene Vlad Chiriches og Dragos Grigore er ute med skader.

SKADET: Vlad Chiriches. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Vlad Chiriches. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge har fått flere forfall på stopperplass, men rumenerne sliter verre. Det pågår en hissig diskusjon om hvem som bør få plassene i midtforsvaret, og Andrei Burca (Cluj) og Iulian Cristea (Steaua Bucuresti) er kalt inn i troppen.

Øvrige stoppere i troppen er Ionut Nedelcearu (Ufa), Adrian Rus (Vidi) og Alin Tosca (Gaziantep). De fleste er enige om at Nedelcearu må spille, men det krangles vilt om hvem som bør bli hans makker i kampen som spilles for tomme tribuner.

Romanias landslagssjef Cosmin Contra, som i sin tid spilte sammen med Dan Eggen i Alavés' forsvarsfirer, har gjennom kvalifiseringen endret mye i laget fra kamp til kamp og brukt hele 33 spillere. Denne gang er han tvunget til å endre.

OFRET SEG: Omar Elabdellaoui ga alt i duellen med Spanias keeper. Det resulterte i straffespark for Norge. Foto/video: Bjørn Langsem og Fredrik N. Filtvedt Vis mer

Målvakten Ciprian Tatarusanu er helt alene om å ha spilt hvert minutt av alle Romanias sju EM-kvalifiseringskamper. Spissen George Puscas er den eneste andre som har startet alle kampene.

Cristian Sapunaru kunne ha løst stopperkrisen, men han kranglet med Contra etter bortekampen mot Norge (2-2) i juni og ga seg på landslaget.

Blant alternativene er Adrian Rus, som kom inn da Chiriches ble skadd mot Færøyene lørdag. Han og Nedelcearu har spilt sammen på U21-landslaget.

Sannsynlig rumensk lag (4-2-3-1): Ciprian Tatarusanu – Romario Benzar, Ionut Nedelcearu, Adrian Rus, Nicusor Bancu – Razvan Marin, Mihai Bordeianu – Mihai Deac, Nicolae Stanciu, Ionut Mitrita – George Puscas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer