Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rumensk mesterligaklubb flyttet ned en divisjon

Har gjeld til Benfica og ubetalt skatt i hjemlandet.

TVINGES NED: Ianis Zicu og FC Timisoara må ned en divisjon i rumensk serie etter elendig økonomi. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel
TVINGES NED: Ianis Zicu og FC Timisoara må ned en divisjon i rumensk serie etter elendig økonomi. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den rumenske fotballklubben Timisoara har blitt degradert fra eliteserien, etter at Idrettens voldgiftsrett (CAS) avslo anken fra klubben.

Timisoara skulle egentlig deltatt i kvalifiseringen til mesterligaen i sommer, etter at laget endte på 2.-plass i den rumenske ligaen forrige sesong. Men fordi klubben har ubetalt gjeld til den portugisiske klubben Benfica, i tillegg til ubetalt skatt i Romania, har fotballforbundet i Romania besluttet å ta lisensen fra klubben. Dermed må Timisoara ned til nest øverste nivå.

Det var en avgjørelse klubben ikke var spesielt begeistret for, og derfor rettet de en klage til CAS, som nå har sett på saken. Men dommen fra voldgiftsretten slår fast at forbundets avgjørelse er gyldig. Dermed mister Timisoara også sjansen i mesterligakvalifiseringen. Den blir overtatt av Vaslui, som dermed møter nederlandske Twente i tredje kvalifiseringsrunde.

Også Gloria Bistrita er fratatt lisensen av samme grunn, og må dermed innfinne seg med spill utenfor den rumenske toppdivisjonen til høsten.

(NTB)