HØYDEPUNKTER: Tromsø - Lillestrøm (2-1) spilte 24. runde i Eliteserien 2017. Video: Fotball Media Vis mer

Tromsø tok tre viktige poeng mot Lillestrøm

Rumpescoring førte Tromsø nærmere trygg plass i Eliteserien

Det tetter seg til i bunnstriden.

  • Tromsø - Lillestrøm 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Tromsø kjemper en desperat kamp for å overleve i Eliteserien, og spiller som et lag som virkelig ikke har lyst til å rykke ned.

Laget ligger nest sist i divisjonen, men tok grep fra første spark på ballen da Lillestrøm kom på besøk.

Tromsø stormet rett i angrep og fikk umiddelbart en corner. Den ble svingt inn i feltet og stusset videre. Ballen endte opp hos tidligere LSK-spiller Magnar Ødegaard, som med rumpa sendte ballen i mål da kun 52 sekunder var passert på Alfheim.

- Det var bare å sette rumpa til. Det er deilig det. Jeg syns vi er friske og gode i første omgang, og peiser på. Vi scorer to mål da, men faller litt sammen i andre omgang, forteller målscoreren til Eurosport.

- Årsverste

Det tidlige målet var en god indikasjon på hvordan resten av omgangen ville utarte.

Thomas Lehne Olsen var et aktivum på topp og hadde tre avslutninger innen det første kvarteret. På det fjerde skulle det skje, og etter 17 minutter doblet spissen ledelsen for hjemmelaget.

26-åringen ble spilt gjennom forsvaret og fikk storme alene mot keeper. Spissen var iskald, ventet til keeperen la seg ned og chippet ballen i mål.

Lillestrøm-spiller Frode Kippe mente det var «årsverste» da han ble intervjuet i pausen, og trener Arne Erlandsen var mer enn langt på vei enig.

- Det verste jeg noen gang har vært med på, sa han til Eurosport.

Redusering

Etter pause var det et langt bedre Lillestrøm-lag som entret kunstgresset i Tromsø.

Først banket Marco Tagbajumi ballen i stolpen tidlig i omgangen, før Simen Kind Mikalsen traff mellom stolpene noen minutter seinere.

Nevnte Tagbajumi ble spilt gjennom Tromsø-forsvaret og plutselig befant han og Kind Mikalsen seg i en to-mot-en-situasjon. Nigerianeren fant nordmannen med en pasning på tvers og Kind Mikalsen fikk stå pinlig alene foran mål. På enkelt vis trillet han ballen inn i et tomt bur.

Nedrykksstriden

Tromsø har lenge vært en soleklar nedrykkskandidat, men etter søndagens kamp er laget nærmere en trygg plass enn på lenge.

Mens lagene over på tabellen har levert svake prestasjoner, har Tromsø gradvis nærmet seg.

Det gjenstår seks runder av sesongen, og Tromsø ligger definitivt tynt an. Trøsten er at de ikke er alene. Lørdag tapte Vålerenga 4-2 mot Stabæk, og opp til hovedstadslaget er det kun to poeng for Tromsø. Den samme avstanden er det til Sogndal. Søndagens motstander, Lillestrøm, ligger kun tre poeng foran.

Samtidig som Tromsø vant, tapte Aalesunds Fotballklubb. Det betyr at begge lagene står med 25 poeng, og sunnmøringene ligger kun foran på målforskjell.