DRØMMESCORING: Runa Vikestad i aksjon mot Canada. Lørdag dro hun til med fulltreffer fra midtsirkelen i VM-kvalifiseringen mot Nederland. 
Foto: Sara Johannessen / Scanpix
DRØMMESCORING: Runa Vikestad i aksjon mot Canada. Lørdag dro hun til med fulltreffer fra midtsirkelen i VM-kvalifiseringen mot Nederland. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

Runa scoret mot Nederland fra midtsirkelen

Hylles av landslagssjefen.

||| Om Norges kvinnelandslag ikke makter å ta seg til VM, kan iallfall Runa Vikestad smile over en av kvalifiseringens mest minneverdige scoringer.

Hun scoret det andre målet i 2-2-kampen mot Nederland, som mer eller mindre gjør at Norge blir gruppevinner. Målet til Vikestad fikk den norske leiren til å smile fra øre til øre etter kampen.

Vikestad sto ved midtsirkelen, skulle ta et frispark og ble oppmerksom på at den nederlandske keeperen sto langt ute. Kolbotn-spilleren var frekk og fikk uttelling. Skuddet fra midtsirkelen dalte ned i mål til 2-1.

- Det var meget godt gjort, og veldig deilig for en trener å se på fra sidelinjen, sa en storfornøyd landslagstrener Eli Landsem.

- 2-2 mot Nederland er jeg veldig godt fornøyd med. Nå har vi dem i kne, sa landslagstreneren til NTB.

Kalddusj Nederland topper gruppe 2 med 14 poeng etter sju av åtte kamper. Norge følger poenget bak, men med to kamper mindre spilt. Det betyr at Norge med full pott i de to kampene, vil være hele fem poeng foran Nederland.

Og de nederlandske fotballkvinnene kan ikke hente mye håp i statistikken. Med unntak av lørdagens kamp har Norge nemlig vunnet samtlige fire oppgjør i kvaliken. Vinneren må ut i omspill mot en annen gruppevinner om en plass i mesterskapet i Tyskland neste år.

Toppkampen i Zwolle var et fyrverkeri fra start. Manon Melis ga vertene 1-0 etter bare to minutter, men Isabell Herlovsen skapte balanse i regnskapet umiddelbart.

- Det var en slitekamp og vi fikk en sinnssykt dårlig start, med ballen i nota etter bare et minutts tid. Men like etter utlignet vi jo. Nederland måtte vinne, så vi visste at de ville presse fra start, sa Landsem.

Like etter hvilen ga Runa Vikestad Norge ledelsen, men i annen omgang var det Nederlands tur til å svare. Anouk Dekker utlignet ti minutter før full tid.

Norge har igjen Hviterussland (5-0-seier i første kamp), Slovakia (1-0-seier) og Makedonia (14-0-seier) i de gjenstående kampene.

- Slovakia blir nok tøffest, men Hviterussland skal vi heller ikke kimse av. De fikk poeng mot Nederland. Vi må være i slag, sa Landsem.

(NTB)