Runar er best i byen igjen

Og Sandefjord leverer inn protest.

(Dagbladet.no) Nyopprykkede Runar har fått en kjempestart på sesongen, og har nå full pott etter tre kamper.

I kveld vant de prestisjeduellen mot byrival Sandefjord i Jotunhallen.

De to lagene herjet i toppen av norsk håndball på 90-tallet, men så gikk det nedover med Runar. Sandefjord holdt seg i toppen, men havnet i fjor på sølvplassen i serien bak Drammen.

Nå ble også rødtrøyene satt på plass av Runar. Og det svir, for de har selv uttalt at de nepper har råd til å tape poeng mot andre lag om de skal hamle opp med DHK.

Fulgte hverandre tett

Det ble en så dramatisk og spennende kamp i Jotunhallen som slike oppgjør skal være, og Runar vant til slutt med ett mål.

Like etter kampslutt leverte Sandefjord inn en protest på det de mente fratok dem ett poeng og et uavgjortresultat. 

- Når det er seks sekunder igjen å spille får vi ballen. Den går tilbake i retur fra Runars keeper og via vår spiller Håvard, som slår ballen i mål. Vi mener den er inne, sier trener Thomas Franzén til NTB.

Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og Sandefjord ledet 14-13 til pause. Lagene scoret omtrent annen hver gang i hele andreomgang også, helt til Runar mot slutten klarte å bikke kampen i sin retning.

Kim Jacobsen scoret til 27-25 tre og et halvt minutt før slutt, og først tre minutter etter kom reduseringen til Sandefjord, ved Andreas Kjølner Hansen. Men da var det for liten tid igjen til å kapre ett poeng for Sandefjord, og kampen endte 27-26 til de hvite og sorte.

Ståle Aspestrand og Jac Karlsson ble toppscorere for Runar med seks mål hver, mens Kjølner Hansen puttet ti for Sandefjord.

Drammen knuste Stord 36-16 i kveld, og topper fortsatt eliteserien - med bedre målforskjell enn Runar og Vestli, som er de to andre lagene med full pott.

Larvik alene på topp

Larvik vant en solid seier borte mot Bækkelaget onsdag kveld, 31-22. De suverene LHK-jentene imponerte ikke, men gjorde jobben.

Kampens beste spiller i Bækkelagshallen ble Larviks Tine Rustad Kristiansen med sju mål. 

- Vi har fått en god start, og det er vi veldig fornøyd med. Men vi har mye å gå på. I denne kampen er det veldig opp og ned, vi har flere tekniske feil og bommerter, sier Rustad Kristiansen ifølge NTB.

Byåsen og Storhamar hadde spillefri i kveld - så dermed er Larvik helt alene på topp. Men det nyopprykkede Storhamar-laget kan komme opp på seks poeng de også, men seier mot trondheimsjentene.

Den «evige toer» Byåsen vil nok imidlertid gi dem hard kamp om de poengene. Geir Oustorps jenter ligger nemlig fortsatt under streken, med null poeng etter to seire. Byåsen ble fratatt fire poeng i sommer, på grunn av økonomisk rot.