Runar jubilerte med scoring

BRYNE (Dagbladet): Runar Berg feiret sin 200. kamp i Tippeligaen med å sette inn vinnermålet. Framtida er han likevel usikker på.

- Dette var en utrolig viktig seier for Lyn. Vi visste på forhånd at det ville bli krig på midtbanen, sier Berg til Dagbladet.

Lyn-trener Stuart Baxter står klar med sjekkheftet for å sikre seg italiaproffens tjenester på permanent basis.

- Klart vi ønsker å beholde Runar Berg. Han er en glimrende fotballspiller. Agerende på banen og proff i holdningene. Vi vil gjerne kjøpe ham, sier Baxter.

Lagseier

Skotten har hatt stor suksess med Lyn siden han tok over etter Vidar Davidsen. Etter kampen i går var han storfornøyd.

- Nå har vi vunnet to såkalte sekspoengskamper på rad. Spillerne viser en utrolig moral når de fortsetter å spille ballen når Bryne bare vil krige.

Jeg tror ikke folk forstår hvor vanskelig det er å spille fin fotball mot Bryne, sier Baxter.

Etter at han tok over Lyn, har han lagt opp taktikken etter spillernes kvaliteter i større grad enn Davidsen. Dette tror han er en av nøklene til suksessen.

- Vi har for eksempel skreddersydd en rolle til Hassan El Fakiri. Han får ligge i rommet bak spissene. Her får han bedre utnyttet sine kvaliteter, sier Baxter.

Gir opp

Islendingen Johann Birnir Gudmundsson sto for dagens prestasjon på Bryne i går. Med to mann i ryggen tverrvendte han i en piruett, og skrudde ballen fra spiss vinkel i krysset.

  • I Bryne er krisen enda større etter tapet. Midtstopper Anders Friberg sier det på denne måten:

- Det er rett og slett krise. Vi ligger dønn sist med åtte poeng. Det ser mørkt ut med tanke på å overleve i Tippeligaen.

<B>RUNAR I 2000:</B> Runar Berg blir omfavnet av Johann Gudmundsson og Tommy Nilsen etter målet som sikret Lyn tre viktige poeng i går.