- Runar må bli

ÅRÅSEN (Dagbladet): I dag løper LSK-strateg Runar Kristinsson (30) ut på Ullevål for å krige mot Vålerenga. Etter 1. juli er han Bosman-spiller, og kan gå gratis til andre klubber. Så langt har LSK-ledelsen nektet å forhandle med kjøpelystne klubber.

- Vil Lillestrøm ha penger for meg, får de selge meg nå, sier Kristinsson til Dagbladet.

Og han har ikke dårlig samvittighet for at han i verste fall forlater kanarifuglene uten at LSK får penger for ham.

Tenker penger

- Jeg kom hit gratis for tre år siden, og har gitt mye tilbake. Hadde de betalt 20 millioner for meg den gangen, hadde det vært annerledes, sier Kristinsson.

Etter det Dagbladet erfarer tjener midtbane-eleganten rundt 1,2 millioner i året, men denne lønna kan trolig mangedobles ved å signere for en utenlandsk klubb.

- De fleste spillere i dag tenker mest på penger. Jeg har familie å forsørge, og uten penger blir det vanskelig å skulle begynne som student i en alder av 35, sier islendingen.

Må bli

LSK-trener Arne Erlandsen innser at han trolig mister sin kanskje viktigste spiller vederlagsfritt etter sesongen, men ønsker likevel å beholde Kristinsson til kontrakten utgår.

- Det må bli en økonomisk vurdering, men personlig vil jeg ha Runar her hele sesongen, sier Erlandsen.

Og det er heller ikke noe problem for Kristinsson.

- Blir jeg ikke solgt, så spiller jeg gjerne for LSK ut sesongen. Vi har e-cup til høsten, og jeg trives godt her, så det er ikke noe problem med motivasjonen, sier Kristinsson.