Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Runar Steinstad sikret norsk spydbronse

Satte personlig rekord i Paralympics.

BRONSEVINNER: Runar Steinstad, her fra forrige Paralympics i Beijing. Foto: SCANPIX/AFP/Peter PARKS
BRONSEVINNER: Runar Steinstad, her fra forrige Paralympics i Beijing. Foto: SCANPIX/AFP/Peter PARKS Vis mer

Spydkasteren Runar Steinstad sikret norsk bronsemedalje i spyd i paralympics fredag. Han satte personlig rekord med 48,90 meter.

Det var kineseren Fu Yanlong som gikk til topps i konkurransen med et vinnerkast på 52,79 meter. Det er ny verdensrekord i klassen som går under betegnelsen F42.

Kineseren fikk opp rekordkastet sitt i den sjette og siste omgangen, og da skjøv han nordmannen ned til bronseplass.

Sølvet gikk til Kamran Shokrisalari fra Iran med 52,06 meter. Han fikk opp sitt beste kast i annen omgang og ledet konkurransen helt til kineseren slo til i det siste kastet.

Runar Steinstad satte personlig tre ganger under konkurransen på Olympiastadion. Han innledet konkurransen med beskjedne 43,53 meter, men økte til 45,62 meter i annen omgang og var med i medaljestriden.

Han perset for første gang med 48,10 meter i den tredje omgang, et resultat han økte til 48,54 meter i omgang nummer fire. I den femte omgangen slo han av litt og kastet 46,75 meter, men også Steinstad avsluttet glimrende og satte personlig rekord for tredje gang i den aller siste omgangen med 48,90 meter.

Han er den eneste norske deltakeren i friidrett i årets paralympics, som avsluttes søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media