Runavik skremte RBK med tidlig mål

Først på overtid kom 2-1 og 3-1 for trønderne.

MISSET MYE: Steffen Iversen og Rosenborg hadde rikelig med sjanser, men bommet mye, og ble ofte stoppet av Runavik-keeper Meinhardt Joensen i kveld. Men til slutt løsnet det, og Rosenborg avanserte med 3-1 i kveld og 6-1 sammenlagt mot gjestene fra Færøyene.Foto: Ned Alley, Scanpix
MISSET MYE: Steffen Iversen og Rosenborg hadde rikelig med sjanser, men bommet mye, og ble ofte stoppet av Runavik-keeper Meinhardt Joensen i kveld. Men til slutt løsnet det, og Rosenborg avanserte med 3-1 i kveld og 6-1 sammenlagt mot gjestene fra Færøyene.Foto: Ned Alley, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rosenborg tok seg som ventet videre i europaligakvalifiseringen da det ble 3-1 mot NSÍ Runavik torsdag. Først i sluttminuttene våknet vertene for fullt.

Gjestene fra Færøyene stjal showet tidlig i kampen, anført av Károly Potemkin. Mens Rosenborg-spillerne virket å ha innkassert avansementet på forskudd, sørget ungareren for en viss spenning på Lerkendal.

For til tross for at Rosenborg ledet 3-0 fra første kamp på Færøyene, må noen nerver ha meldt sin ankomst da Potemkin sendte gjestene i føringen etter bare seks minutters spill i kveld.

32-åringen løp hjemmeforsvaret i senk før han banket ballen i mål bak Rune Almenning Jarstein. Kanskje øynet han også en sensasjonell seier, men det håpet ble effektivt slukket av vertene.

Mens flere av de største stjernene ble hvilt i kampen, var det den kanskje aller største som tok ansvar da Rosenborg reiste seg. Steffen Iversen viste målteft da han plukket opp en retur fem minutter før hvilen og enkelt fikk utligningen i mål.

Det så ut til å gå mot skuffende 1-1 for Rosenborg, men på overtid løsnet det for den norske seiersmaskinen. Didier Konan Ya ordnet 2-1 på straffe, mens Trond Olsen la på til 3-1 like etter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer