Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Erling Braut Haaland:

Rundens spiller i Champions League

Erling Braut Haaland fikk belønning for hans hat trick mot Genk.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Erling Braut Haaland skapte overskrifter over hele Fotball-Europa da han scoret hat trick mot Genk i det som var hans Champions League-debut. Alle tre målene kom i løpet av én omgang i tillegg, noe som fører til at han er den første som har scoret hat trick i første omgang i debuten.

Siden den gang har han blitt hyllet av eksperter, medier og fans. Nå har også UEFA kommet med sin hyllest til unggutten. Han ble i dag stemt fram som rundens spiller i Champions League.

Han var nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-helt Angel Di Maria og Dinamo Zagrebs Mislav Orsic.

Marc-André ter Stegen var strålende mot Borussia Dortmund for Barcelona, der han blant annet reddet et straffe. Det samme var Di Maria for PSG da han nærmest på egen hånd senket sin tidligere klubb Real Madrid. Orsic gjorde det samme mot Atalanta, og scoret hat trick.

Likevel nådde altså ingen av disse stjernene opp til Haaland. Han er én av tre nordmenn som er med i Champions League i år sammen med Omar Elabdellaoui (Olympiacos) og Sander Berge (Genk).

Denne sesongen har han vært helt enorm om man ser på antall mål. Han står med 15 mål på 10 kamper, noe som har gjort han til en av de heteste spissene i Europa. Han har allerede rukket å bli linket til klubber som Borussia Dortmund, Barcelona og Manchester United siden har scoret sitt hat trick.

Også Solskjær har latt merke til sin tidligere elevs prestasjon.

- Det var gøy å se kampen (mot Genk) i går. Jeg tenkte mest på dagens kamp, men jeg tror alle i Norge er spent på hans utvikling, sa Solskjær.

På pressekonferansen før Uniteds kamp mot Astana tok Solskjær seg tid til å gi Haaland et råd eller to.

- Aldri mist sulten. Alltid ha appetitten for å skape sjanser. Mason er en av de beste avslutterne jeg har sett, og jeg har spilt med en del gode i løpet av min karriere. Jobb hardt hver dag. Du er 17, 18, 19 år, du har så mange år foran deg, så du må bare jobbe. Den neste kampen er alltid viktigst, og det spiller ingen rolle om du scoret tre forrige gang, sa Solskjær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media