Erling Braut Haaland:

Rundens spiller i Champions League

Erling Braut Haaland fikk belønning for hans hat trick mot Genk.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland skapte overskrifter over hele Fotball-Europa da han scoret hat trick mot Genk i det som var hans Champions League-debut. Alle tre målene kom i løpet av én omgang i tillegg, noe som fører til at han er den første som har scoret hat trick i første omgang i debuten.

Siden den gang har han blitt hyllet av eksperter, medier og fans. Nå har også UEFA kommet med sin hyllest til unggutten. Han ble i dag stemt fram som rundens spiller i Champions League.

Han var nominert sammen med Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, PSG-helt Angel Di Maria og Dinamo Zagrebs Mislav Orsic.

Marc-André ter Stegen var strålende mot Borussia Dortmund for Barcelona, der han blant annet reddet et straffe. Det samme var Di Maria for PSG da han nærmest på egen hånd senket sin tidligere klubb Real Madrid. Orsic gjorde det samme mot Atalanta, og scoret hat trick.

Likevel nådde altså ingen av disse stjernene opp til Haaland. Han er én av tre nordmenn som er med i Champions League i år sammen med Omar Elabdellaoui (Olympiacos) og Sander Berge (Genk).

Denne sesongen har han vært helt enorm om man ser på antall mål. Han står med 15 mål på 10 kamper, noe som har gjort han til en av de heteste spissene i Europa. Han har allerede rukket å bli linket til klubber som Borussia Dortmund, Barcelona og Manchester United siden har scoret sitt hat trick.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer